Rebutjada una moció per reiniciar la modificació del PGM a la Floresta excloent la urbanització de Can Busquets

Urbanisme

Publicat el 20/mar/06 per Josep Gimeno

L'Ajuntament mantindrà l'actual modificació del Pla General Metropolità (PGM) a la Floresta que inclou la urbanització parcial de Can Busquets. CiU i el PP han rebutjat una moció del PSC i ICV-EA que instava l'equip de govern a reiniciar la modificació del PGM excloent la urbanització d'aquesta zona. Per la seva banda, ERC s'absté en la votació i referma el desig de no urbanitzar aquest sector.

L'Ajuntament continuarà l'actual modificació del PGM de la Floresta. CiU i el PP han rebutjat moció del PSC i ICV-EA que instava l'equip de govern a reiniciar la modificiació del PGM. Socialistes i ecosocialistes han criticat ERC per abstenir-se a la votació, malgrat defensar la no urbanització del sector. El PSC i ICV-EA han assegurat que CiU i ERC, que formen equip de govern, han perdut una ocasió per protegir la integritat de Can Busquets.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha tornat a defensar la protecció íntegra de Can Busquets

Xavier Boix

Vostès segueixen basant-se en les no-veritats. No cal urbanitzar Can Busquets.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha acusat la Generalitat de l'actual situació de bloqueig que pateix la modificació del PGM de la Floresta. Conesa ha recordat que la seva proposta compta amb informes favorables del Parc de Collserola i de la comissió jurídica assessora. Conesa ha assegurat que la moció del PSC i ICV-EA no busca el consens de totes les formacions.

La tinenta d'alcalde de Territori considera que la moció no té fonaments.

Mercè Conesa

L'equip de govern no és el responsable del bloqueig, sinó que ho són els partits que presenten la moció. Aquesta moció no té fonaments.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ERC s'ha abstingut en la votació de la moció. Els republicans han acusat l'oposició de recórrer sovint a la urbanització de Can Busquets per desgastar l'equip de govern. El portaveu de la formació independentista i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha refermat la voluntat de no construir a Can Busquets. Pomar ha explicat per què s'han abstingut.

Eduard Pomar

Fa un any ens vam oposar a una moció del mateix contingut perquè tenia una intenció política. Ara ens abstindrem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Partit Popular ha votat en contra de la moció. La formació popular ha remarcat la necessitat de legalitzar les cases que es troben fora d'ordenació.