Els afectats pel PGM de 1976 demanen una solució 'immediata' a les cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

El Col·lectiu d'Afectats pel PGM de 1976 ha mostrat el seu malestar pel fet que encara no s'hagi portat al ple l'operació de requalificació de la finca de Can Monmany que permetria alliberar sòl per legalitzar les cases fora d'ordenació de la Floresta i Can Cortés. L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que el projecte està pendent de blindar-se jurídicament i d'acabar-se de consensuar entre totes les forces polítiques abans de portar-lo a aprovació d'un ple extraordinari.

A principis d'aquest mes, l'equip de govern va anunciar la voluntat de portar al ple de març la proposta de modificació del PGM que hauria de permetre a l'Ajuntament i l'EMD obtenir la titularitat de la finca valldoreixenca de Can Monmany, a canvi de requalificar com a urbanitzables uns terrenys dels mateixos propietaris. Aquesta operació serviria, a més, per reduir la superfície edificable de Can Monmany i generar, d'aquesta manera, un sòl urbanitzable alliberat que s'aprofitaria per legalitzar les cases de la Floresta i Can Cortés que el PGM de 1976 va deixar fora d'ordenació.

Tot i la voluntat anunciada per l'equip de govern, l'operació de Can Monmany no es va portar a aprovació de l'últim ple. Un dels membres del Col·lectiu d'Afectats pel PGM de 1976, Ramon Obach, ha protestat per aquest retard i ha demanat una 'solució immediata' al problema de les cases fora d'ordenació.

Ramon Obach

Haurem d'esperar 4 anys més a que es redefineixi tot? Jo tremolo cada vegada que hi ha un canvi de mandat. El temps va en contra nostra. O es busca una solució immediata o prendrem mesures dràstiques.


Obach ha demanat a ERC que defineixi la seva posició sobre l'informe d'impacte ambiental que, de moment, encalla la tramitació de la modificació del PGM de la Floresta.

De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat que l'operació de Can Monmany que hauria de solucionar el problema de les cases fora d'ordenació es debatrà en les properes setmanes en un ple extraordinari. Recoder ha explicat perquè s'ha retardat l'aprovació d'aquest projecte.

Lluís Recoder

´s cert que ho volíem portar al ple d'avui, però el tema ha d'estar molt blindat jurídicament i volem el màxim consens polític possible.


El president de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta-Pearson, Josep Lleonart, ha reclamat a 'alguns partits polítics' un esforç de serietat i memòria. Lleonart ha recordat que la seva associació va reclamar des del principi desvincular el tema de Can Busquets de la modificació del PGM de la Floresta, però les forces polítiques s'hi van oposar. El representant veïnal ha preguntat quin interès hi ha al darrere d'aquells que no volen solucionar els problema de les cases fora d'ordenació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.