Proparc denuncia que les obres del Turó de Can Mates degraden la zona habitada

Els veïns han penjat una seixatena de pancartes de protesta aquest cap de setmana

Urbanisme

Publicat el 27/mar/06 per Miquel Herrada

L'Associació de Propietaris del Parc Central, Proparc, denuncia que la Junta de Compensació del Turó de Can Mates prioritza les obres d'urbanització al sector de nova construcció en detriment de la zona ja habitada, que continua patint les molèsties de les obres inacabades. L'entitat demana a l'Ajuntament que vetlli pel compliment del Pla Urbanístic i freni la degradació que, asseguren, pateixen les vivendes que estan a tocar de la carretera de Vallvidrera. Els veïns demanen al consistori que acompleixi els pactes i el pla de millores acordats la tardor del 2005.

Un any i 7 mesos després de l'inici de la urbanització de la zona de la carretera de Vallvidrera, en el tram comprès entre l'Escola d'Arquitectura i la rotonda de Chic, l'associació de propietaris del Parc Central, Proparc, denuncien que les obres estan inconcloses a la zona habitada i, en canvi, avancen a bon ritme al sector de nova construcció. En concret, els veïns reclamen que s'executi la reducció de la rotonda i el pla de jardineria i de vialitat de la carretera de Vallvidrera.

Un portaveu de l'associació, Jordi Muñoz, denuncia que els interessos econòmics de la Junta de Compensació del Turó de Can Mates s'estan imposant per sobre de l'interès dels antics residents de la part alta del Parc Central. Per això, Muñoz demana una implicació més activa de l'Ajuntament en la supervisió de les obres.

Jordi Muñoz

La urbanització de la zona que dóna a les noves vivendes ja està acabada. S'ha primat aquesta part en detriment de la zona ja habitada. No entenem que l'Ajuntament ho permeti.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En concret, Proparc denuncia que els pocs operaris que treballen a la zona prioritzen l'acabament dels accessos a les noves urbanitzacions, mentre que les entrades a les zones habitades continuen en un estat de degradació. L'entitat es queixa que alguns veïns suporten el trànsit a menys de 3 metres de casa seva, que les voreres estan a mig acabar, que hi ha esvorancs mal protegits i que manquen cartells alertant del risc.

A més, l'associació de propietaris del Parc Central insta l'Ajuntament a fer complir 'escrupulosament' els terminis previstos al Pla d'Urbanització, inclosos els acords tancats amb l'equip de govern sobre la reducció de la rotonda de Manel Farrés i l'enjardinament de la carretera de Vallvidrera. Uns acords que, segons Jordi Muñoz, encara no s'han portat a la pràctica.

Jordi Muñoz

La rotonda segueix igual. Sabem que es reduirà, perquè el tema ja ha estat aprovat a la Generalitat, però s'està demorant molt. En l'enjardinament també es prioritza la zona no habitada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Proparc ha traslladat aquestes queixes a l'Ajuntament i espera que l'equip de govern doni una resposta adequada i que vetlli pel benestar dels veïns del barri.