Equip de govern i oposició estan acabant de lligar els darrers serrells per portar el conveni sobre Can Monmany a ple

Les formacions debaten aquests dies les darreres qüestions derivades dels informes jurídics

Urbanisme

Publicat el 7/abr/06 per Ester Castanyer

L'equip de govern i els grups de l'oposició continuen debatent aquests dies per mirar de tancar un acord sobre algunes qüestions jurídiques relatives al conveni assolit amb els propietaris de Can Monmany, abans de portar-ho a ple. L'objectiu és assolir el màxim consens en aquest tema i poder fer l'aprovació inicial d'aquesta operació al llarg del mes d'abril, complint així amb el calendari establert en el propi acord amb la propietat de la finca.

Inicialment, totes les formacions amb representació al consistori han coincidit a valorar com un benefici públic aquesta operació per la qual la finca de Can Monmany passarà a ser de titularitat pública a canvi de tramitar una requalificació d'uns altres terrenys de la mateixa família perquè puguin construir-hi 27 habitatges plurifamiliars.

Tot i això, equip de govern i oposició estan acabant de llimar aquests dies algunes diferències relatives a qüestions jurídiques derivades dels informes que acompanyen l'expedient d'aquesta operació.

Segons la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, la predisposició dels diferents partits està sent molt positiva però encara hi ha alguns matisos que s'han d'acabar de consensuar abans de portar el tema a l'aprovació del ple municipal. La voluntat és arribar al màxim consens i vetllar perquè l'operació tingui una 'seguretat jurídica impecable'.

Mercè Conesa

Poder posar-nos d'acord amb aquestes precisions que ens demanen els informes jurídics i que les interpretacions sobre aquests informes es puguin consensuar i tots els grups polítics les veiem igual i donem així compliment a aquests informes

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa ha remarcat també que aquest és un tema que ja fa temps que estan treballant i que la voluntat seria poder fer l'aprovació inicial del conveni i també de la modificació de PGM necessària durant aquest mes d'abril. De fet, el conveni amb la família Gassó, propietaris de Can Monmany, estableix que aquest primer tràmit s'hauria de fer durant aquest mes i que l'aprovació provisional s'hauria de fer com a màxim al juliol per poder elevar el tema a la Generalitat.

Mercè Conesa

Ja fa temps que estem treballant i tots som molts conscients del temps que tenim i hauríem d'haver pogut resoldre els temes al llarg del mes d'abril

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa ha explicat també que les converses d'aquests dies haurien de servir també ja per anar preparant el terreny per una posterior modificació del PGM en aquesta finca que permeti resoldre el problema de les cases fora d'ordenació del municipi.