La remodelació de la Rambla del Celler i la nova Plaça de la Vila s'enllestiran abans de la Festa Major


Temes relacionats

Vidal-Quadras incita ERC a boicotejar un acte del Partit Popular a Sant Cugat ( 5/jun/06)

Vidal-Quadras augura la fi de l'estabilitat política si s'aprova l'Estatut ( 6/jun/06)


  • Comparteix:

La remodelada Rambla del Celler i la futura Plaça de la Vila, davant el nou ajuntament, estaran acabades el juny. Així ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, durant una visita d'obres. L'objectiu dels treballs, que van començar fa més d'un any, és que la rambla deixi de ser una zona de pas per transformar-se en un nou espai de lleure i de serveis per a la ciutadania.

L'àrea de Territori ja ha acabat l'ampliació de la vorera que toca a les cases, eliminant la zona d'aparcament i deixant un sol carril de circulació. També s'ha enderrocat la barrera que formaven les jardineres i els bancs centrals entre el carril de vehicles i la zona de vianats. A més, s'ha construït un carril bici que quedarà separat del pas dels vehicles per una filera d'arbres.

D'altra banda, s'està repavimentant l'eix històric de la rambla i ampliant la zona de la cantonada entre la Rambla del Celler i el carrer Francesc Moragas. L'objectiu és millorar la connectivitat amb el carrer Sant Bonaventura.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que es tracta d'una obra complexa però necessària per unificar la ciutat.

Mercè Conesa

L'obra permet millorar l'accesibilitat del centre de la ciutat i connectar l'estació amb el centre administratiu de la ciutat.


La nova Plaça de la Vila, que s'està construint davant el nou ajuntament, pretén ser un espai cívic per als santcugatencs i de referència per als actes populars de la ciutat. Conesa ha avançat que la plaça estarà enllestida per a la propera Festa Major.

En el subsòl de la plaça s'està construint un aparcament amb capacitat per a 200 vehicles. La meitat de les places seran de rotació i l'altra meitat de pupil·latge. L'Ajuntament ha adjudicat a Cintra Aparcamientos l'explotació de l'equipament per un període de 50 anys.

Una altra actuació destacada és la construcció d'un dipòsit soterrat que recollirà les aigües de la mina Torre Blanca. Conesa explica el funcionament d'aquest dipòsit.

Mercè Conesa

És una obra que ens ha permès aprofitar la mina d'aigua que passa per la Rambla del Celler. Ens pot permetre captar entre 10 i 15 metres cúbics d'aigua al dia.


El projecte d'urbanització de l'entorn del nou Ajuntament també preveu la remodelació dels carrers Dos de Maig, que ja ha finalitzat, Santa Teresa, Sant Salvador i Rambla Jaume Sàbat, que està a punt d'enllestir-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.