L'Ajuntament obre una nova convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació de façanes del casc antic


  • Comparteix:

Al 2005, el consistori va destinar 22.500 euros a l'embelliment de 19 edificis

Al 2005, el consistori va destinar 22.500 euros a l'embelliment de 19 edificis

L'Ajuntament ha previst enguany una partida de 150.000 euros per poder concedir subvencions per a la rehabilitació i embelliment de façanes del centre de la ciutat. Durant el 2005, es van destinar més de 22.500 euros a projectes de millora de 19 edificis del casc antic. Les comunitats de propietaris que estiguin interessades a demanar una subvenció poden sol·licitar-ho a l'OAC, sempre que l'edifici estigui dins el perímetre del casc antic i tingui més de 15 anys.

Un any més, l'Ajuntament ha obert la convocatòria per demanar subvencions per a la rehabilitació de façanes del centre històric de la ciutat. D'aquesta manera, el consistori vol ajudar a les comunitats de propietaris a tirar endavant actuacions econòmicament importants com poden ser renovar la pintura de la façana, tapar mitgeres o netejar i conservar elements de fusteria.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, aquesta és una convocatòria important ja que contribueix a embellir el casc antic de la ciutat.

Mercè Conesa

Hem tornat en aquest pressupost del 2006 la convocatòria de subvencions per reformar façanes i per nosaltres és una convocatòria important perquè ajudem a embellir la nostra ciutat i el casc antic


Amb aquesta finalitat, el pressupost per aquest any contempla una partida de 150.000 euros per poder atorgar subvencions a les comunitats que ho sol·licitin, sempre i quan es tracti d'edificis ubicats fins el perímetre delimitat com a casc antic i que tinguin més de 15 anys. Cal remarcar també que les ajudes no poden superar els 1.200 euros i que com a màxim poden costejar el 20% del cost total del projecte.

L'any passat, l'Ajuntament ja va concedir ajudes per valor de 22.538 euros i que van contribuir a millorar 19 edificis. Tot i que la partida destinada a aquestes subvencions era similar a la d'enguany, Conesa ha explicat que no hi va haver més demanda. Per a la titular de Territori, els motius podrien ser el desconeixement d'aquestes ajudes però també l'elevat cost d'aquests projectes.

Mercè Conesa

Pot ser que hi hagi hagut una mancança de comunicació i potser haurem de fer-ne més propaganda, però també perquè els projectes són cars i nosaltres tenim un topall de 1.200 euros


Les comunitats de propietaris que estiguin interessades en demanar una d'aquestes subvencions, poden fer-ho al llarg de tot l'any a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (AOC) de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.