Conesa participa a la segona trobada 'Vivienda y Urbanismo en Catalunya'


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha participat aquesta setmana en la segona trobada 'Vivienda y Urbanismo en Catalunya' que organitza l'empres Recoletos Conferencias y Formación. Entre els temes plantejats, destaquen les polítiques de control de les adjudicacions de Promusa que està aplicant Sant Cugat o la possibilitat d'estudiar la creació d'una empresa mixta que gestioni el parc d'habitatges públics de lloguer, tal i com s'està fent a Sabadell.

L'objectiu de les jornades era donar a conèixer els plans estatals, les lleis autonòmiques i també les polítiques municipals que s'estan aplicant actualment en matèria d'urbanisme i de vivenda.

Dins aquest context, la titular municipal de Territori ha participat a la taula rodona sobre les polítiques de les administracions locals, en què també hi ha pres part el responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida i el gerent de Vimusa de Sabadell.

En la seva intervenció, Conesa ha explicat la política d'habitatge públic de l'Ajuntament de Sant Cugat, remarcant aquest objectiu que a finals del 2007 el 8,5% de la població visqui en un pis de Promusa, i s'ha referit també a la creació de la borsa d'habitatge. A més, la tinenta d'alcalde ha explicat les mesures de control de les adjudicacions que se segueixen al municipi, un tema en el que, segons ha dit, Sant Cugat és força pioner.

Mercè Conesa

En aquest tem som bastant pioners perquè hi pocs municipis que de moment s'hagi atrevit amb el tema de control de les adjudicacions. Nosaltres, un dels temes que fem amb els sol·licitants és comprovar amb registre que no són propietaris de cap altre habitatge


Pel que fa a les aportacions dels seus companys de taula, Mercè Conesa ha manifestat el seu interès per la iniciativa engegada a Sabadell de crear una empresa mixta per gestionar l'habitatge de lloguer. Tenint en compte que el lloguer és una de els apostes de l'actual política d'habitatge públic a Sant Cugat, la titular de Territori considera que és una proposta que cal estudiar.

Mercè Conesa

Crec que té molt interès una proposta que ha iniciat Sabadell que és fer una empresa mixta per gestionar els habitatges de lloguer, i nosaltres que volem tenim un parc de lloguer important, haurem d'estudiar-ho


Mercè Conesa s'ha mostrat satisfeta que s'hagi convidat l'Ajuntament de Sant Cugat a participar en aquesta jornada, ja que segons ha dit, això suposa un reconeixement per la política d'habitatge públic que està aplicant el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.