El Suprem confirma una sentència del TSJC que obliga l'Ajuntament a tramitar el PAU de Torre Negra


  • Comparteix:

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava l'Ajuntament a tramitar un Programa d'Actuació Urbanística (PAU) al sector de la Torre Negra. La constructora Núñez y Navarro, principal propietària del sector, considera que la resolució els dóna la raó. El consistori ha rebut amb 'prudència' la sentència del Suprem a l'espera d'estudiar les actuacions a endegar.

La sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem ha desestimat el recurs interposat per l'Ajuntament contra una sentència anterior del TSJC que obligava el consistori a tramitar un Programa d'Actuació Urbanística (PAU) al sector de la Torre Negra. L'alt tribunal confirma que la promotora tenia dret a presentar a tràmit el PAU i que el ple de l'Ajuntament hauria d'haver-lo admès.

En un comunicat, la constructora Núñez y Navarro assegura que el Suprem 'dóna la raó' als propietaris del sector de la Torre Negra, a qui 'no es podia privar del seu dret' a tramitar aquest instrument urbanístic 'sense justificació'. Núñez y Navarro afirma que la sentència obliga l'Ajuntament a tramitar el PAU 'amb les conseqüències que poden derivar-se d'un fet de tanta trascendència'.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha dit que l'Ajuntament ha rebut amb 'prudència' aquesta informació, i que la notificació oficial de la sentència encara no ha arribat al consistori. Conesa indica que els serveis jurídics de l'Ajuntament estudiaran les accions a emprendre.

Mercè Conesa

L'Ajuntament, des del màxim respecte a les resolucions judicials, sotmetrà als serveis jurídics l'estudi de la resolució així com les actuacions a endegar.


A més, Mercè Conesa anuncia que es convocarà a tots els grups polítics municipals i a la Comissió de Seguiment de la Torre Negra per avaluar la situació provocada per aquesta nova sentència.

Mercè Conesa

El tema s'haurà de tractar amb tots els grups polítics, perquè la decisió de Torre Negra es va prendre per unanimitat. També a la Comissió de Seguiment per tractar les línies a seguir.


La titular de Territori ha reiterat, una vegada més, el compromís de protegir el sector de la Torre Negra.

Recordem que quan l'Ajuntament va decidir presentar el recurs a la sentència del TSJC, l'alcalde, Lluís Recoder, va advertir que en cas que s'hagués de tramitar finalment el PAU presentat pels propietaris de Torre Negra, això no significaria haver de construir en un sector que, des del 2003, és sòl no urbanitzable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.