El ple aprova el text refòs que conclou la cessió d'uns terrenys a la carretera de Rubí per consolidar una zona d'oci


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha tramitat dos informes adreçats a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona per aclarir la manera en què s'ha fet l'adjudicació a un operador privat de la gestió d'uns terrenys de la carretera de Rubí on es consolidarà una zona d'oci. El ple ha aprovat un text refòs amb un informe que justifica les 380 places d'aparcament previstes i el procediment de cessió del solar. Des de l'oposició, PSC i ICV han tornat a criticar que s'hagi descartat l'opció del concurs públic i han denunciat 'manca de transparència'.

El 22 de desembre del 2005, la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, va aprovar definitivament el Pla Especial de concreció d'usos per a la parcel·la de la carretera de Rubí on es consolidarà un complex d'oci, en el marc de l'acord per traslladar l'activitat de la discoteca Chic de la seva antiga ubicació. La Comissió va fer, però, dues prescripcions. D'una banda, va demanar que es justifiquessin les places d'aparcament previstes, i de l'altra, que s'adjudiqués la gestió mitjançant una concessió administrativa.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que l'Ajuntament aporta ara, a través d'un text refòs, l'informe sobre les previsions d'aparcament. A més, Conesa ha insistit en què el procediment d'adjudicació escollit per l'Ajuntament -i que consistia en la constitució d'un dret de superfície, sense convocar un concurs públic- és l'adequat d'acord amb la normativa vigent.

Mercè Conesa

Portem l'informe de mobilitat que justifica les places d'aparcament. Aportem l'informe jurídic que justifica perquè no s'adjudica la gestió per concessió administrativa, d'acord amb la normativa.


El PP ha donat suport a aquesta postura, mentre que PSC i ICV han reiterat els seus dubtes jurídics sobre aquesta operació. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha criticat que es 'regali' un terreny municipal per 40 anys a un operador privat. Des del PSC, el regidor Jordi Menéndez ha reiterat la necessitat de convocar un concurs públic per 'higiene democràtica' i per garantir la 'transparència', i ha expressat alguns dubtes sobre els informes aportats per l'Ajuntament a la Comissió d'Urbanisme. En concret, Menéndez considera mal dimensionada la previsió de 380 places d'aparcament.

Jordi Menéndez

Vostès creuen de debò que 384 places són suficients per atendre els pics de 4.000 usuaris que tindrà l'equipament? Nosaltres creiem que no està ben dimensionat.


Menéndez també ha demanat que s'aclareixin els accessos previstos al nou complex des del barri de Can Mates.

La titular de Territori, Mercè Conesa, ha defensat l'operació i el procediment d'adjudicació de la gestió, i ha recordat que a canvi de la constitució d'un dret de superfície per 40 anys, l'operador privat haurà de pagar 204.000 euros cada any i una quantitat addicional en funció de la facturació del negoci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.