Cintra Aparcamientos s'emporta la remodelació de la Rambla del Celler i la construcció i explotació del nou aparcament


  • Comparteix:

El ple de l'Ajuntament ha decidit adjudicar a l'empresa Cintra Aparcamientos, S.A, les obres d'urbanització de la Rambla del Celler i de l'entorn del nou Ajuntament, així com la construcció i explotació d'un aparcament soterrat a la zona. L'empresa adjudicatària es compromet a realitzar el projecte a través de l'empresa Ferrovial Agroman, per un import de prop de 5.150.000 euros i en un termini d'execució de 12 mesos.

L'empresa adjudicatària és la única que s'ha presentat al concurs públic convocat per adjudicar el projecte. D'aquesta manera, Cintra Aparcamientos es farà càrrec, a través de l'empresa Ferrovial, de les obres d'urbanització de la Rambla del Celler i de la plaça i l'entorn del nou Ajuntament, però també de la construcció, concessió i explotació d'un aparcament soterrat de 200 places a la mateixa zona.

Segons el plec de clàusules aprovat, l'empresa Cintra tindrà la concessió d'aquest pàrquing per un termini de 50 anys, i a canvi de l'explotació pagarà un cànon fix inicial de 31.000 euros l'any més un 10% dels ingressos bruts.

La proposta d'adjudicació ha rebut el suport de totes les formacions a excepció del PSC que s'ha abstingut pel fet que encara estigui pendent el compliment d'una moció aprovada l'octubre del 2004 sobre el control obra pública i la comunicació als veïns. De la seva banda, el portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, ha recordat que van donar suport inicial a la proposta amb la condició que es creés una comissió de seguiment amb comerciants i veïns.

Xavier Boix

Creiem que era una obra no només important sinó que pot tenir unes repercussions importants per la ciutat i que a més durarà quasi un any, i vam demanar que es constituís una comissió de seguiment


La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha respost al PSC que actualment ja hi ha una proposta sobre la taula dels grups de l'oposició sobre el control de l'obra pública. Pel que fa a la comissió de seguiment i informació als veïns, Conesa ha explicat que se seguirà el mateix procediment que amb altres obres: una reunió informativa amb els veïns afectats, una comunicació individualitzada sobre el projecte, reunions amb les associacions de veïns de la zona i visites d'obres.

Mercè Conesa

És un sistema que penso que pot funcionar perfectament a la Rambla del Celler. Hem de tenir en compte que aquí intentarem garantir sempre el pas del trànsit i no hi ha inconvenient a la comissió de seguiment


Recordem que tot el projecte està pressupostat en poc més de 5.141.000 euros i el termini previst d'execució serà de 12 mesos, un cop comencin els treballs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.