Joaquim Nadal reconeix que cal negociar amb els propietaris de zones com Torre Negra per mirar de combinar interessos


  • Comparteix:

El cobseller afegeix que la protecció de Collserola ha de ser la culminació d'un 'urbanisme intel·ligent'

El cobseller afegeix que la protecció de Collserola ha de ser la culminació d'un 'urbanisme intel·ligent'

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques assegura que el govern català i l'Ajuntament estan treballant a fons per resoldre el problema de les zones urbanitzables no programades del municipi. Joaquim Nadal ha afirmat que cal intentar combinar les reclamacions legítimes de veïns i propietaris amb les aspiracions de les administracions públiques en tot allò que afecta les zones verdes i zones 21 de les faldes de Collserola.

En el marc d'una visita a Rubí, Nadal ha reconegut que Sant Cugat té pendent resoldre tot allò que afecta la connexió entre la ciutat construïda i els espais verds i no urbanitzables de Collserola, com per exemple Torre Negra.

En aquest sentit, ha assegurat que Ajuntament i Generalitat estan treballant a fons i bé per resoldre aquest tema, remarcant que hi ha molta feina per fer. Per al conseller, cal filar molt prim i 'intentar combinar les reclamacions legítimes dels veïns i dels propietaris i les aspiracions de les administracions públiques'.

Joaquim Nadal

Des de Torre Negra fins a Can Carbonell hi ha molta feina per fer i l'estem fent, intentant filar molt prim en els 21 i en les zones verdes del PGM, intentant que la incidència de les reclamacions legítimes dels veïns, les dels propietaris i les aspiracions de les administracions es vagi combinant


El conseller ha apuntat que tota aquesta tasca enllaça amb la voluntat expressada pel departament de Medi Ambient de declarar Collserola com a parc natural. Tot i això, Joaquim Nadal considera que la preservació de Collserola ha de ser la conseqüència d'un 'urbanisme intel·ligent'.

Joaquim Nadal

El parc natural és la culminació d'un urbanisme intel·ligent. I allà on la ciutat toca per tots costats, sigui quina sigui, ha de quedar molt clar és que només una gestió intel·ligent de l'urbanisme permet acotar el creixement i delimitar i definir bé el que ha de ser el parc natural


En aquest sentit, el conseller ha apuntat que el govern català ha decidit suprimir el Vial de Cornisa entre Sant Cugat i Molins de Rei de les previsions del Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya, abans que cap ajuntament, ha dit, s'hagi pronunciat explícitament instant la modificació del PGM.

Cal recordar però que tant l'Ajuntament de Sant Cugat com l'EMD de Valldoreix s'han pronunciat en reiterades ocasions en contra del projecte i han sol·licitat la modificació del planejament per eliminar aquest traçat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.