Adjudiquen les obres de remodelació de la plaça del Rei, que s'allargaran cinc mesos

Urbanisme

Publicat el 19/jul/06 per Anna Bernadó

L'Ajuntament ha adjudicat les obres de remodelació de la Plaça del Rei i Baixada de l'Alba a l'empresa Copcisa Coptalia per un import de 790.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos. La remodelació preveu instal·lar cinc quioscos a la plaça del Rei i revitalitzar una zona que fins ara feia de barrera física entre ambdues bandes del Monestir.

La mateixa empresa que està duent a terme les obres del nou Ajuntament serà l'encarregada de la remodelació de la Plaça del Rei i Baixada de l'Alba. La darrera junta de govern, mitjançant concurs públic, ha adjudicat les obres a Copcisa Coptalia per un import de gairebé 790.000 euros i un termini d'execució de 5 mesos a partir de la formalització del contracte.

La remodelació de la Plaça de Rei preveu recuperar la xurreria que hi havia en aquesta zona i instal·lar cinc quioscos que es concessionaran mitjançant un concurs públic. Les obres revitalitzaran un espai que actualment fa de barrera física entre les dues bandes del Monestir i permetran guanyar una esplanada on poder organitzar concerts i actuacions castelleres.

Escoltem la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Plantegem la plaça com una esplanada on fer diverses activitats com actuacions castelleres o festes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La reforma de la Baixada de l'Alba servirà per millorar les escales d'aquest carrer. D'aquesta manera, tal com explica Conesa, es facilitarà l'accés al Monestir i es crearà una continuïtat entre el carrer de la Torre i la Plaça del Rei.

Mercè Conesa

La Baixada de l'Alba tindrà unes escales més amples i còmodes per facilitar l'accés al Monestir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El termini d'execució de les obres serà de cinc mesos, però la data d'inici de la remodelació encara no està fixada.