L'Ajuntament recorrerà la sentència de l'enderroc al Tribunal Constitucional


  • Comparteix:

L'Ajuntament recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) la sentència que ordena l'enderroc de l'habitatge d'Àlex Corretja. Segons el consistori, una sentència del jutjat-contenciós administratiu de Barcelona va validar el procediment urbanístic pel qual es va construir l'edifici, una decisió ratificada per la Generalitat.. L'advocada de l'extennista ha explicat que també han recorregut la sentència al TC.

L'Ajuntament considera que el recurs davant del TC respon a l'interès general, ja que l'enderroc comportaria un cost per a les finances municipals. A més, el consistori ha remarcat que el procediment urbanístic s'ajusta a la legalitat i que no va rebre cap al·legació durant el període d'exposició pública.

El consistori entén que el procediment urbanístic, ratificat per la Generalitat, es va ajustar a la legalitat vigent, tal com va sentenciar en primera instància el jutjat contenciós-administratiu

El fets es remunten al mes de setembre de l'any 2000, quan el consistori, a petició d'un propietari privat, va aprovar un estudi de detall que complementava part del pla parcial del sector de la Costa del Golf. Aquest estudi de detall permetia a l'esmentat propietari ajuntar dues parcel·les i traslladar, dins del límit d'aquests dos solars, una zona verda privada, sense que es perdés ni un sol centímetre. Aquest estudi de detall va passar el corresponent període d'exposició pública sense que ningú presentès cap al·legació. Posteriorment, l'estudi de detall va obtenir el vistiplau de la Generalitat.

Aleshores, un altre propietari del sector de la Costa del Golf va entendre que la tramitació d'aquesta modificació urbanística no s'ajustava a dret i va presentar un recurs davant el jutjat contenciós-administratiu de Barcelona. El tribunal de primera instància va desestimar el recurs presentat, ja que entenia que tot el procediment s'havia tramitat ajustat a la legislació urbanística vigent.

Un cop finalitzat el procediment judicial de primera instància, la part demandant va presentar recurs davant el TSJC. L'alt tribunal català ha contradit la decisió del jutjat contenciós-administratiu i, entre d'altres coses, ha ordenat a l'Ajuntament l'enderroc de l'habitatge.

L'advocada de l'extennista també ha anunciat que recorrerà la sentència al TC. L'advocada assegura que la família Corretja és l'única víctima del procés, perquè només s'ha dedicat a seguir els consells de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.