Llum verda del ple a la modificació del PGM de la Floresta, que contempla fins a 2.100 vivendes al districte


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat la modificació del Pla General Metropolità de La Floresta. La modificació, que exclou el sector de Can Busquets, ha rebut els vots a favor de totes les formacions, tret d'ICV-EA, que hi ha votat en contra perquè considera que la proposta no dóna resposta a l'interès col·lectiu. El projecte contempla que el districte de La Floresta podrà tenir un màxim de 2.095 habitatges i fins a prop de 7.000 habitants.

La modificació del PGM de la Floresta es basa en el Pla Director aprovat l'any 2002 i que proposava com a sostre d'habitatges al districte un total de 2.121. En canvi, la proposta actual contempla 2.095 vivendes.

La modificació del PGM d'aquest districte es realitzarà sense incloure la zona de Can Busquets. Segons la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, aquest projecte és possible perquè existeix l'opció de requalificar uns terrenys de Can Monmany on s'hi podrien construir 33 vivendes. D'aquesta manera, es permet compensar les hectàrees de sòl forestal que ocupen actualment els 90 habitatges que s'han de legalitzar a La Floresta.

Mercè Conesa

És possible tirar endavant les solcuions de la Floresta sense Can Busquets perquè tenim Can Monmany. No fem 64 xalets a Can Busquets però sí 33 a Can Monmany. Fins que no es va presentar això no sabíem com donar solució a les 90 cases fora d'ordecació


Conesa ha agraït els grups polítics que han sabut entendre el canvi d'opinió de CiU perquè les solucions per a la Floresta tirin endavant i ha criticat també a aquells partits que han posat pals a les rodes.

El portaveu d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha insistit en que l'exclusió de Can Busquets d'aquesta modificació ha estat essencial perquè els republicans finalment hagin votat a favor.

Eduard Pomar

Creiem que la inclusió de Can Busquets a la modificació del PGM de la Floresta desvirtuava els acords del Pla Director i per això veiem bé que s'hagi exclós d'aquesta modificació


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha criticat el paper d'ERC en aquest procés. Els socialistes han explicat que aproven la modificació del PGM de la Floresta perquè és la via per trobar una solució als principals problemes del districte. Amb tot, Gausa considera que la modificació és millorable, tot i que assegura que és necessari aprovar-la per no esperar quatre anys més.

Salvador Gausa

La intervenció d'Eduard Pomar ha estat inconsistent i crec que vostès podrien haver fet més. Els socialistes aprovem el PGM perquè és la via per trobar una solució al districte. Creiem però que és millorable, tot i que necessari per no esperar uns altres quatre anys


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha explicat que les cases fora d'ordenació de La Floresta són una de les seves principals preocupacions.

Berta Rodíguez

Sempre hem treballat per les persones i pels veins de La Floresta i així s'ha vist amb el tema de les cases fora d'ordenació


El grup municipal d'ICV-EA, no aprova la proposta perquè consideren que responen més a interessos privats que col·lectius i que no hi ha una visió global del territori.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha explicat que aquesta modificació del PGM implica la pèrdua d'una gran oportunitat per fer un bon tancament urbanístic de la ciutat. Boix ha afegit que desconfien de l'equip de govern ja que, segons diuen, aquest no té interès per arribar a un acord consensuat sobre una solució definitiva de totes les zones urbanitzables no programades.

Xavier Boix

Creiem que estem davant la pèrdua de fer un bon tancament urbanístic de la ciutat. Ens falta confiança amb l'equip de govern que no el veiem amb interès per arribar a un acord consensuat sobre una solució definitiva de totes les zones 21


Un cop aprovat al ple municipal el text refós de la modificació del PGM de la Floresta, l'expedient haurà de passar a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, que tindrà l'última paraula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.