FGC tindrà un 30% més de trens si s'amplia l'estació de Catalunya


  • Comparteix:

El projecte d'ampliació de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de plaça Catalunya permetrà incrementar en un 30% l'oferta de trens entre Barcelona i el Vallès Occidental. Així es desprén d'un estudi de viabilitat que pretén corregir la saturació provocada per l'increment d'usuaris de les línies del Vallès, xifrat en prop d'un 90% en el darrer semestre.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) donarà llum verda en els pròxims mesos a l'estudi de viabilitat per ampliar l'estació dels FGC de plaça Catalunya. El projecte preveu la construcció d'una cua de maniobres que facilitarà el moviment de trens i permetrà millorar en 30 segons la freqüència actual. Això significa que passaria un tren cada minut i mig.

D'altra banda, el pla d'infraestructures del transport de la Generalitat obre la porta a la perllongació de les línies de FGC cap al Vallès a través d'un nou túnel que travessaria Collserola. El túnel uniria Barcelona amb Sant Cugat i també permetria descongestionar les línies del Metro del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.