Sant Cugat donarà el vistiplau inicial a Ikea, a l'espera de concretar solucions de mobilitat

Urbanisme

Publicat el 15/des/06 per Miquel Herrada

L'Ajuntament aprovarà inicialment aquest dilluns la modificació del planejament que permetrà instal·lar un centre Ikea al polígon de Can Sant Joan, a tocar de Rubí. L'equip de govern condiciona el vistiplau definitiu al fet que s'habilitin accessos des del nord i el sud que no afectin la xarxa viària interna. A més, se signarà un conveni perquè la multinacional sueca s'impliqui en l'activitat cultural i social santcugatenca.

Abans de donar el vistiplau definitiu a l'arribada d'Ikea, l'equip de govern demana a la Generalitat que l'Incasòl concreti les solucions de mobilitat necessàries per evitar que es congestioni, encara més, la carretera de Rubí i la xarxa interna. La primera proposta de Sant Cugat demanava un accés directe des de l'AP-7 al centre comercial, però aquesta opció ha estat rebutjada pel ministeri de Foment.

Ara, l'equip de govern planteja un accés des del nord a través de l'Avinguda Europa i el tram santcugatenc del Vial Interpolar. En aquest punt, s'executaria un accés soterrat per connectar directament amb l'aparcament d'Ikea. Des del sud, el consistori proposa una connexió a l'AP-7 a l'alçada de Mira-sol amb un tram rubinenc del Vial Interpolar, encara per executar. L'equip de govern ha deixat clar que aquesta via hauria de tenir caràcter urbà i preveure un espai per a vianants i carril-bici.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica les condicions que posa Sant Cugat per a la implantació d'Ikea.

Mercè Conesa

Volem no hipotecar la nostra xarxa interna, que els accessos siguin els més fàcils possibles i que siguin tant des del nord com des del sud.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'equip de govern vol que l'Incasòl concreti les alternatives de mobilitat abans de l'aprovació provisional a Sant Cugat de la modificació del planejament, que es preveu per d'aquí a tres mesos. Si els tràmits tiren endavant, Ikea arribaria a la nostra ciutat l'any 2009.

D'altra banda, l'Ajuntament i Ikea signaran un conveni per fomentar la implicació de la multinacional sueca en l'activitat comercial, cultural i social. Conesa avança algunes de les característiques de la col·laboració.

Mercè Conesa

Un bloc tancat d'esponsorització. D'una banda, hi haurà promoció de l'activitat comercial, cultural i social. D'altra, es promourà la rehabilització d'algun equipament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Es preveu que el centre santcugatenc d'Ikea rebria uns 2.000 vehicles diaris els laborables i uns 5.000 els dissabtes. Aquestes dades s'extreuen de les xifres d'afluència de l'establiment de Gran Via, de dimensions similars al projectat per a Sant Cugat.