Una comunitat de propietaris vol aturar als tribunals la construcció de pisos públics de lloguer per a joves


  • Comparteix:

L'Ajuntament es personarà contra la petició judicial d'un grup de propietaris de la carretera de Vallvidrera que volen paralitzar la construcció d'un edifici de Promusa de lloguer per a joves. L'alcalde, Lluís Recoder, considera 'insolidària' i del tot 'injusta' la posició dels propietaris.

Una comunitat de propietaris de la carretera de Vallvidrera ha presentat un contenciós administratiu al jutjat número 13 de Barcelona demanant la suspensió immediata de les obres de construcció d'un edifici de 59 pisos de Promusa destinat al lloguer per a joves. Els veïns s'oposen a que l'Ajuntament construeixi vivenda pública en un terreny municipal destinat a equipaments, malgrat que la legislació actual permet fer-ho.

L'equip de govern ha decidit aquesta setmana que l'Ajuntament es personarà davant la justícia per aturar el procés iniciat per la comunitat de propietaris. Més enllà de la qüestió legal, però, l'alcalde considera 'insolidària' la posició dels veïns i els demana 'comprensió' per contribuir a resoldre el problema de l'accés a la vivenda.

Lluís Recoder

És lamentable que els esforços que estem fent topin amb la incomprensió d'alguns veïns. Els demano visió global, solidaritat i que no posin pals a les rodes.


Recoder veu 'injustificable' la postura de la comunitat de propietaris i remarca que els pisos de lloguer per a joves que ha construït Promusa en els últims anys no han provocat mai cap problema al veïnat. Per a l'alcalde, la ciutadania ha d'aprendre a acceptar que alguns dels serveis i equipaments necessaris per a la comunitat s'han d'ubicar al costat de casa seva.

Lluís Recoder

La ciutat exigeix un petitíssim sacrifici en nom de la convivència. La idea de 'no al costat de casa meva' ens porta a una societat insolidària.


L'oposició veïnal a una promoció pública de lloguer no és nova a la nostra ciutat. L'any 2003, un grup de veïns de Can Trabal va recollir 800 signatures contra la construcció de 35 habitatges de Promusa a la zona. Els veïns demanaven que els terrenys es destinessin a equipaments i consideraven que la construcció d'habitatge públic restaria valor a les seves finques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.