L'Ajuntament substitueix els pollancres malalts del parc de la Pollancreda


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha iniciat un pla de millora i regeneració de l'arbrat del parc de la Pollancreda que contempla la substitució dels pollancres malalts i la plantació de 232 nous arbres d'espècies diverses. L'objectiu és aconseguir un parc més ben arbrat per a l'ús ciutadà amb beneficis medioambientals, bioclimàtics i paisatgístics.

La clau d'aquest pla passa segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, per la substitució dels pollancres malmesos per aquells que s'adaptin millor a l'espai.

Eduard Pomar

El pollancre és un arbre que té un creixemnt molt ràpid i que necessita molta aigua i per això entra en competència amb els altres arbres i ajuda a la proliferació de fongs.


Els pollancres se substituiran per d'altres arbres de ribera com el freixe de fulla petita, la sòfora de llança, el plàtan d'ombra, els lledoners o els albers de llança.

Pomar a explicat, a més, que es deixarà més espai de separació entre els nous arbres per miniitzar la competència.

Eduard Pomar

De les coses que es té en compte amb els nous arbres és la separació que augmentarà mantenint la mateixa alineació.


El pla contempla, d'aquesta manera, la formació de noves masses arbrades per diversificar el monocultiu de pollancres inicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.