Els xalets il·legals de Valldoreix s'enderrocaran en tres mesos


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix enderrocarà les tres cases construïdes il·legalment en zona verda abans d'acabar el mandat. La presidenta Turu assegura que els tràmits per complir les sentències judicials s'han fet amb la màxima celeritat. Des de l'oposició, però, veuen indicis d'electoralisme en el calendari d'enderroc.

Vuit mesos després de conèixer les sentències judicials que ordenaven l'enderroc, l'EMD ha adjudicat les obres per tirar a terra la primera casa. Aquesta actuació s'executarà a mitjans de març i la previsió del govern de Valldoreix és completar els tres enderrocs abans de finals de maig.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, assegura que els tràmits s'han fet amb la màxima celeritat possible per satisfer una demanda de la ciutadania.

Montserrat Turu

A mitjans de març tirarem la primera, la segona a l'abril i la tercera al maig. Hem intentat ajustar els terminis al màxim.


L'oposició, en canvi, veu indicis d'electoralisme en el calendari d'enderroc i acusa el govern de l'EMD de retardar deliberadament les gestions. El portaveu de CiU a Valldoreix, Marc Monells, acusa la presidenta Turu de manca de responsabilitat institucional.

Marc Monells

Sembla que vostè està contenta perquè l'EMD ha de pagar. Vostè es vol fer la foto i que es vegi que era culpa dels d'abans.


D'altra banda, Montserrat Turu ha explicat que la promotora de les cases il·legals -Bei Barcelona- ha presentat una reclamació patrimonial a l'EMD per valor de més d'un milió d'euros. La petició demana danys i perjudicis i també danys morals. Turu ha advertit, a més, que si la propietat decideix demanar a l'administració l'expropiació, els costos es convertirien en 'milionaris'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.