Sant Cugat demana la implicació de la Generalitat per blindar la protecció de Torre Negra


  • Comparteix:

L'Ajuntament consultarà a la Generalitat com tramitar el Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat pel grup Núñez i Navarro per edificar a la Torre Negra. El consistori demana la implicació del govern català per blindar el procés de protecció del sector, que des del 2003 és no urbanitzable.

La consulta de l'Ajuntament pretén aclarir quina figura urbanística ha d'adoptar el primer Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat l'any 1998 per una filial del grup Núñez i Navarro. Una sentència judicial va obligar el consistori a tramitar aquest projecte, però la figura del PAU ja no existeix, amb els últims canvis de la Llei d'Urbanisme.

L'Ajuntament elevarà la qüestió a la Generalitat i continuarà buscant la implicació del govern català per blindar la protecció de la Torre Negra, un sector que des del 2003 és no urbanitzable. Escoltem la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

No hi ha cap altre cas a l'àrea metropolitana on s'hagi declarat no urbanitzable un sòl per incorporar-lo al Parc de Collserola. Demanem la implicació de la Generalitat.


El primer PAU presentat pel grup Núñez i Navarro preveu edificar 2.800 habitatges, que ocuparien 165 hectàrees de terreny a Torre Negra. L'any 2001, una altra filial del grup immobiliari va presentar un segon programa més agressiu, que inclou més de 3.500 edificacions. Aquest segon projecte urbanístic continua als tribunals, pendent de sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.