El TSJC anul·la el projecte d'urbanització del centre de la Floresta

Urbanisme

Publicat el 18/jun/07 per Miquel Herrada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul el projecte d'urbanització dels sectors 2-5 de la Floresta, aprovat l'any 2002. La sentència, que no es pot recórrer, considera que el projecte no s'adequava al planejament urbanístic. El tribunal estableix també la nul·litat de les contribucions especials per finançar les obres.

La sentència, amb data de 10 de maig, dóna la raó als 90 veïns i a l'associació de contribuents que van impugnar el projecte d'urbanització de la zona del Pont del Diari i l'estació de la Floresta.

La secció tercera de la sala del Contenciós Administratiu considera nul l'acord de la comissió de govern del gener del 2002, que va aprovar definitivament el projecte. El tribunal estima que la decisió de l'equip de govern va violar la 'jerarquia normativa', ja que la urbanització es va projectar sense comptar amb un planejament previ que dibuixés la vialitat i les alineacions de parcel·les.

August Ribeiro és el president de l'Associació de Contribuents dels sectors 2-5 de la Floresta i l'advocat que ha portat el cas.

August Ribeiro

La política de l'Ajuntament, que sempre havia dit que podia urbanitzar els carrers tal com estaven, ha estat rebutjada pel TSJC.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En conseqüència, la sentència declara també nul·les les contribucions especials que es van imposar als veïns per finançar les obres d'urbanització. Ribeiro interpreta que l'Ajuntament haurà d'executar la sentència retornant les quantitats abonades als veïns que van recórrer.

August Ribeiro

L'Ajuntament ha de retornar els diners als veïns que van recórrer. El projecte d'urbanització és nul de ple dret i les contribucions especials també.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En canvi, el tribunal desestima altres impugnacions, com la incompetència del govern municipal per aprovar el projecte d'urbanització o la manca de documentació. Els magistrats també descarten que l'Ajuntament intentés afavorir determinats propietaris en el procés d'urbanització, com havien al·legat els contribuents afectats.

La sentència, feta pública el 25 de maig, no es pot recórrer.