Les Planes torna a quedar-se fora dels ajuts de la Llei de Barris

Urbanisme

Publicat el 28/jun/07 per Mar Castro

Les Planes ha quedat fora de les subvencions de la Llei de Barris que atorga la Generalitat per segons any consecutiu. El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha concedit ajudes per valor de 99 milions d'euros, destinades a finançar projectes de millora i rehabilitació a 23 municipis. L'Ajuntament havia sol·licitat l'ajut per un projecte d'urbanització i atenció social a les Planes.

La conselleria de Política Territorial i Obres Públiques ha resolt adjudicar els ajuts previstos a la quarta convocatòria de la Llei de Barris a un total de 23 projectes en àrees urbanes que requereixen una atenció especial. La llista d'adjudicataris no inclou, però, el districte santcugatenc de les Planes, que s'ha tornat a quedar fora d'aquesta convocatòria per segon any consecutiu.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha lamentat la notícia i ha criticat que l'hagin conegut a través dels mitjans de comunicació.

Mercè Conesa

Ho lamentem molt. És una gran decepció que les Planes no entri dins la Llei de Barris. Pensàvem que teníen moltes oportunitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa ha avançat que des de l'Ajuntament continuaran treballant per acabar la urbanització del districte durant els propers quatre anys. La titular de Territori ha recordat que l'equip de govern va proposar disposar de dos milions d'euros per a les Planes.

Mercè Conesa

Seguirem amb el procés d'urbanització. Ens vam comprometre a dedicar a les Planes dos milions d'euros.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ajuntament va demanar l'ajut el passat mes d'abril, amb l'objectiu de finançar un projecte d'urbanització de carrers i atenció social. Aquesta és la segona vegada que el consistori presentava les Planes en aquest programa d'ajudes, després de les demandes que havien fet partits com el PSC i el PP des de l'oposició i els veïns del districte.

Mercè Conesa ha avançat que presentaran el projectes d'urbanització del districte de les Planes en la propera convocatòria de la Llei de Barris.