ICV-EUiA exigeix responsabilitats al consistori pel projecte d'urbanització dels sectors 2-5 de la Floresta


  • Comparteix:

ICV-EUiA demana 'responsabilitats polítiques' a la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, pel projecte d'urbanització dels sectors 2-5 de la Floresta, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar fa un mes. La formació ecosocialista creu que la sentència és molt clara i obliga el consistori a reconsiderar tots els projectes d'urbanització.

Una sentència del TSJC donava la raó als 90 veïns i a l'associació de contribuents que van impugnar el projecte d'urbanització de la zona del Pont del Diari i l'estació de la Floresta. D'aquesta manera, es considerava nul l'acord de la comissió de govern del gener del 2002, que va aprovar definitivament el projecte.

L'Ajuntament va presentar la setmana passada un recurs contra la sentència. Segons el consistori, el projecte d'urbanització es pot tirar endavant sense l'aprovació del planejament urbanístic general, ja que la urbanització dels sectors 2-5 de la Floresta afecta eixos viaris i no delimita ni defineix l'ús final del sòl.

ICV-EUiA considera que l'Ajuntament ha de complir la sentència i no entén el recurs presentat pel consistori. La formació ecosocialista afirma que la credibilitat de l'equip de govern està qüestionada.

Escoltem el portaveu de la formació, Xavier Boix.

Xavier Boix

La credibilitat de l'equip de Govern ha quedat qüestionada, és del 0%.


ICV-EUiA creu que el Govern ha de recapacitar i que no ha de malbaratar energies amb enfrontaments jurídics. Un dels motius és l'alt cos d'un procés d'aquestes característiques, pagat amb diners públics.

Boix considera excessiu demanar la dimissió de Mercè Conesa dues setmanes després de la presa de possessió, però creu que hauria d'afrontar 'responsabilitats polítiques'.

Xavier Boix

La conclusió seria: parem de fer recursos, tornem a fer els processos de verificació del barri ben fets i demanem una resposta a Mercè Conesa.


La formació ecologista també ha lamentat que la sentència hagi sortit després de les eleccions municipals i assegura que si s'hagués sabut abans, CiU no hauria estat la formació més votada a la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.