Lament dels partits per la suspensió de la modificació del PGM

Urbanisme

Publicat el 17/jul/07 per Mar Castro / Nacho Vazquez

Els partits polítics lamenten la decisió de la Generalitat de suspendre la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a la Floresta, Valldoreix i Can Monmany. CiU, el PSC, ICV-EUiA, PP i ERC consideren que els més perjudicats per la decisió són els més de 120 veïns que tenen les cases fora d'ordenació des de 1976.

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona assegura que a l'expedient li manquen informes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la delegació del govern espanyol a les concessionàries d'autopistes. Per això, la Generalitat ha suspès la modificació puntual del PGM a la Floresta, Valldoreix i Can Monmany.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha lamentat l'actitud de la Generalitat. Tot i això, Recasens ha explicat que la federació vol ser molt 'prudent' amb aquest tema.

Joan Recasens

Lamentem l'actitud de la Generalitat perquè no és la primera vegada que un tema com aquest queda aturat i es demanen informes complementaris i modificacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des del PSC, Salvador Gausa assegura que no es pot 'posar la mà al foc' sobre quins documents ha lliurat realment l'equip de govern.

Salvador Gausa

Hi ha discrepàncies sobre el que falta i el que no falta. No puc posar la mà el foc sobre el que realment s'ha lliurat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, l'informe negatiu ha posat de manifest les preses de l'equip de govern a l'hora d'enviar l'expedient sense tota la documentació.

Boix també ha lamentat que els veïns vegin una mà negra del seu partit en la decisió de la Generalitat.

Xavier Boix

Mai no hem utilitzat les nostres sigles per condicionar resolucions del govern de la Generalitat i en aquest cas és una qüestió formal de documentació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha demanat a l'Ajuntament i a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona que treballin perquè la modificació puntual del PGM tiri endavant.

Berta Rodríguez

És una mica llastimós que aquest PGM resti en suspens. Per qui més greu em sap és pels veïns afectats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor d'ERC, Toni Ramon, ha assegurat que la prioritat és resoldre l'expedient el més aviat possible per evitar més inconvenients als afectats.

Toni Ramon

Pensant en les famílies i persones afectades s'ha de vetllar perquè aquest expedient se solucioni el més aviat possible.


Els cincs partits polítics amb representació al consistori lamenten que el projecte per legalitzar les cases fora d'ordenació des de 1976 estigui paralitzat i que siguin els veïns els principals perjudicats.