Els afectats pel PGM veuen lluny la legalització de les cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

El col·lectiu d'afectats pel PGM del 76 veu 'molt lluny' la legalització de les cases fora d'ordenació de la Floresta. La plataforma veïnal no entén perquè la tinenta d'alcalde de Territori ha anunciat que la Generalitat ha donat llum verda al projecte quan, segons diuen, encara s'han de passar 'dos filtres més'.

El projecte per regularitzar les 90 vivendes de la Floresta que el Pla General Metropolità de 1976 va deixar fora d'ordenació ha obtingut un informe favorable de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. Aquesta és l'explicació que donen des del col·lectiu d'afectats per aquest PGM, que consideren que el tràmit només és un pas més i no el definitiu per legalitzar les seves vivendes.

El portaveu de la plataforma, Alberto Nicolás, ha explicat que encara estan 'molt lluny' d'aconseguir la llum verda definitiva.

Alberto Nicolás

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona ha aplicat una llei nova d'urbanisme i ens passen per dos filtres més. Estem molt lluny de donar llum verda.


Nicolás denuncia que les diferents instàncies urbanístiques es 'passin la pilota' sobre aquesta qüestió. Tot i que els afectats valoren positivament que s'hagi fet un pas endavant, no es mostren optimistes perquè consideren que s'han posat més obstacles.

Alberto Nicolás

En comptes d'acabar el tema en aquesta comissió, passen la pilota a una altra. És un pas més però ens han posat també més obstacles.


La plataforma d'afectats pel PGM del 76 recorda, a més, que la regularització de les cases no serà possible fins que es requalifiquin les nou hectàrees de terrenys d'equipaments a la zona de Can Monmany, a Valldoreix, que s'han de convertir en sòl forestal per no perdre terreny rústic en l'operació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.