L'Ajuntament estén als nous barris la limitació de les 'zones fredes' comercials


  • Comparteix:

L'Ajuntament limita la instal·lació d'entitats financeres i immobiliàries als eixos comercials dels nous barris de Vulpalleres i Can Mates. Amb aquesta mesura, el consistori vol generar centralitats comercials a l'entorn dels dos mercats municipals que s'hi estan construint i combatre les anomenades 'zones fredes'. Tots els partits, excepte el PSC, han donat suport a la mesura en el ple municipal.

La decisió, que afecta diferents trams viaris de Can Mates, Vulpalleres, el Parc Central i Coll Favà, s'ha aprovat aquest dilluns al ple municipal.

La limitació a la instal·lació de bancs, caixes i immobiliàries serà total en alguns punts. En altres zones, en canvi, només es permetrà la ubicació d'aquests establiments amb una separació de 50 metres.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica l'objectiu de la mesura.

Mercè Conesa

Partim de dues zones de centralitat on hi haurà el Mira-sol Centre i el Vulpalleres Centre. Volem generar un eix comercial i viari des dels mercats.


El PSC és l'únic partit que s'ha abstingut a la proposta presentada per l'equip govern en ple d'aquesta setmana.

El portaveu municipal socialista, Salvador Gausa, recorda que en algunes zones on es limita la instal·lació d'aquests comerços ja ocupen el 50% dels locals.

Salvador Gausa

Volen regular una cosa a pilota passada. És lloable intentar-ho, però la realitat els desmenteix.


La suspensió es començarà a aplicar immediatament amb caràcter preventiu. D'aquí a uns mesos, s'elaborarà una ordenança urbanística d'usos per regular definitivament la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.