Una comissió d'alcaldes consensuarà el pla d'infraestructures de la comarca


  • Comparteix:

Sant Cugat dóna suport a la moció que el Consell d'Alcaldes del Vallès Occidental ha aprovat aquest dilluns per la qual consensuaran la millora de les infraestructures viàries i ferroviàries de la comarca. Amb aquesta finalitat es crearà una comissió que en un termini de tres mesos elaborarà un document que reculli les propostes de cada municipi.

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries la prioritat és la construcció de l'orbital ferroviari que connecti el Vallès Occidental amb l'Oriental, així com amb les poblacions de l'arc metropolità. En el mateix àmbit també es prioritària la connexió entre el Vallès i el Bages.

En el relatiu a les infraestructures viàries la comissió prioritzarà la millora de la connectivitat entre el Vallès, el Baix Llobregat i els municipis de la segona corona. L'objectiu de les noves infraestructures viàries és superar la situació de col·lapse que pateixen l'AP-7, la C-58 i la C-16.

Els alcaldes consideren també prioritari treballar noves polítiques públiques de suport al transport públic, que mantingui l'augment dels serveis i la millora de les condicions d'accés al transport públic urbà dels municipis de fora l'àrea metropolitana.

La proposta l'han presentada l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, i el de Terrassa, Pere Navarro, que han destacat l'oportunitat del moment, que coincideix amb l'elaboració del Pla Territorial Parcial de la regió metropolitana de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.