L'Ajuntament retornarà les contribucions de Mira-sol sud i Valldoreix quan rebi el requeriment del TSJC

Urbanisme

Publicat el 16/nov/07 per Miquel Herrada

L'equip de govern assegura que l'Ajuntament retornarà les contribucions especials dels sectors 14-18 de Mira-sol i Valldoreix quan rebi el requeriment oficial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El consistori nega que estigui incomplint la sentència de l'alt tribunal, com asseguren els veïns afectats, i afirma que encara no s'ha exhaurit el termini per executar la resolució.

Segons l'equip de govern, fins ara l'Ajuntament només ha tingut constància de la sentència que dóna la raó als veïns a través del seu procurador. El Tribunal Superior de Justícia, però, encara no ha enviat al consistori el testimoni de fermesa de la resolució i el requeriment per al seu compliment. El consistori assegura que quan l'expedient sigui recepcionat, s'informarà la Junta de Govern local i s'acordarà l'execució de la sentència dins del termini legal de dos mesos.

Recordem que el TSJC va anul·lar de ple dret, per defectes de forma, les contribucions especials que van pagar els veïns per la urbanització dels sectors 14-18 de Mira-sol i Valldoreix. La sentència obliga l'Ajuntament a retornar als afectats els dos milions d'euros abonats, més els interessos.

L'equip de govern reconeix que el procediment administratiu d'urbanització d'aquests barris, iniciat l'any 2002, va ser complex i va estar marcat per les mancances de recursos humans i tècnics. Segons el consistori, els següents processos d'urbanització han estat tramitats de forma 'més ajustada al que estableix la normativa jurídica'.