Adjudicades les obres per adaptar a amplada europea la línia ferroviària del Vallès


  • Comparteix:

Les empreses Comsa i Vías y Construcciones s'encarregaran de les obres per adaptar el ramal ferroviari del Vallès que passa per Sant Cugat a l'amplada europea. Les vies es remodelaran perquè hi circulin trens d'alta velocitat de mercaderies des del port de Barcelona fins a la frontera amb França.

La data prevista per a la finalització de les obres és el març del 2010, i el pressupost és de 65 milions d'euros. La llargada del ramal que es remodelarà és de 20 quilòmetres.

Les obres adaptaran el ramal a tres carrils, per acollir trens de mercaderies de gran velocitat a més dels convencionals d'ample ibèric que ja circulen. Aquests són la línia C-7 de passatgers de Rodalies i trens de mercaderies d'ample ibèric.

D'altra banda, el projecte d'obres adjudicat inclou una nova catenària amb la qual es renovaran completament les instal·lacions d'electrificació, seguretat i comunicacions del ramal.

L'Ajuntament ha demanat que quan ja circulin els trens de mercaderies d'amplada europea es prenguin mesures per reduir la contaminació acústica que produiran en el seu pas per Sant Cugat. Les dues propostes del consistori, que encara no han rebut resposta, són soterrar les vies i realitzar un estudi actualitzat sobre l'impacte acústic que produiria el pas dels trens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.