El TSJC insta l'Ajuntament a tramitar un PAU de Núñez a la Torre Negra rebutjat anteriorment


  • Comparteix:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insta l'Ajuntament a tornar a tramitar un Pla d'Actuació Urbanística (PAU) del grup Núñez i Navarro per edificar al sector de la Torre Negra. Des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, fa una crida a la calma i anuncia que estan estudiant l'estratègia a seguir davant aquesta petició judicial.

El TSJC demana al consistori que tramiti el PAU seguint la normativa de 1998, any en què el va presentar Núñez i Navarro, i que no tingui en compte la legislació actual, que es la que va seguir l'Ajuntament per aturar la proposta urbanística. A mitjans de setembre, el ple municipal va aturar per unanimitat aquest PAU després que la Generalitat deixés en mans del consistori l'acceptació de l'actuació urbanística. El posicionament del ple seguia el dictament la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que va remarcar que el PAU és una figura urbanística que no existeix en l'actualitat i que el sector de Torre Negra era no urbanitzable des del 2003.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha fet una crida a la calma i ha anunciat que s'estan assessorant per prendre una decisió.

Mercè Conesa

La interlocutòria ens diu que tramitem el PAU amb la normativa del 98 i ens estem assessorant i aclarirem la nostra posició.


Precisament, la decisió judicial arriba pocs dies després que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, desautoritzés la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn del seu departament, per haver aconsellat a l'Ajuntament la no-aprovació del PAU a Torre Negra. La resolució de Nadal deixava sense efecte l'informe que va elaborar l'organisme, que recordava que el sector no és urbanitzable des del 2003.

De totes maneres, Conesa ha puntualitzat que la tramitació del PAU pot no ser favorable per Núñez i Navarro.

Mercè Conesa

Hem d'acatar les decisions judicials però tramitar el PAU no vol dir que tingui un resultat favorable als interessos del promotor.


La decisió de tramitar o rebutjar el PAU i la resta d'aprovacions inicials recau, segons la llei d'urbanisme, en l'alcalde. Tot i això, Recoder sempre ha fet passar aquestes decisions pel ple municipal per demostrar, mitjançant les votacions, la unitat d'acció de les forces polítiques contra la urbanització d'aquest territori. Aquest dilluns, tindrà lloc la comissió de seguiment de Torre Negra, on els partits polítics analitzaran la situació.

Aquest PAU de Núñez i Navarro a la Torre Negra preveu edificar 2.800 habitatges, que ocuparien 165 hectàrees de terreny. La previsió de població en aquesta zona se situaria en prop de 12.000 residents.

Recordem que la protecció de Torre Negra es blindaria amb la declaració de Collserola com a Parc Natural. El grup Núñez i Navarro reclama, però, drets compensatoris si arribés aquesta declaració. En cas de tramitar-se el PAU abans de protegir-se l'espai, la posició jurídica de Núñez i Navarro es reforçaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.