Veïns i Ajuntament discrepen pel retorn de les contribucions especials


  • Comparteix:

Veïns dels sectors 14-18 de Mira-sol Sud i Valldoreix han començat a presentar reclamacions administratives perquè l'Ajuntament els retorni, per defectes de forma, els imports pagats en les contribucions especials de la urbanització d'aquest territori. L'alcalde ha posat en dubte que a l'import s'hi hagin d'afegir els interessos, tal com reclamen els afectats.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar abans de l'estiu la nul·litat de les contribucions i donava dos mesos a l'Ajuntament per pagar els diners. El jutge va desestimar en aquells moments els recursos del consistori contra dues sentències que ja havien donat la raó als residents.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat que els advocats municipals treballen per executar la sentència i retornar l'import pagat en les contribucions, però no els interessos tal com demanen els veïns

Lluís Recoder

Els nostres advocats diuen que no s'han de retornar els interessos.


Des de la plataforma, el seu portaveu, Jaume Massanés, ha acusat l'Ajuntament de falta de voluntat a l'hora d'executar la sentència que, segons ells, inclou els interessos.

Jaume Massanés

Tot això són excuses de mal pagador: l'Ajuntament no ha volgut executar la sentència.


Segons la plataforma, a mitjans del mes passat, es va exhaurir el termini de l'Ajuntament per pagar les devolucions. Ara, com a mesura de força, els membres de la plataforma han començat a presentar les reclamacions. Els afectats adverteixen que acudiran als jutjats si en el termini d'un mes el consistori no executa les devolucions econòmiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.