Els grups polítics decideixen avui la resposta municipal a la sentència de Torre Negra

Urbanisme

Publicat el 7/gen/08 per Miquel Herrada

Tots els grups polítics municipals es reuneixen aquest dilluns per discutir l'estratègia de l'Ajuntament davant la resolució judicial que obliga a tramitar el pla urbanístic del grup Núñez i Navarro a la Torre Negra. Segons ha pogut saber Cugat.cat, la intenció és convocar un ple extraordinari aquesta setmana per aprovar les actuacions que haurà de tirar endavant el consistori a partir d'ara.

La reunió arriba després que s'hagi confirmat judicialment que l'Ajuntament està obligat a tramitar el Pla d'Actuació Urbanística (PAU) d'acord amb la normativa de 1998, any en què el grup Núñez i Navarro va presentar la proposta. El PAU plantejava la construcció de 2.800 habitatges que ocuparien 165 hectàrees de terreny, en una zona que aleshores era 'urbanitzable no programada' però que des del 2003 és 'no urbanitzable'.

Recordem que el mes de setembre passat el ple municipal va rebutjar per unanimitat el pla urbanístic, després que la Generalitat confirmés que a la zona no s'hi pot edificar i que la figura del PAU ja no existeix amb la nova legislació urbanística. Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó al grup promotor i va obligar el consistori a acceptar la tramitació del pla urbanístic.

Després de conèixer la resolució judicial, tots els portaveus municipals van acordar una declaració conjunta en què van reiterar el seu compromís de preservar la Torre Negra. Aquest dilluns, es tornen a reunir per discutir una estratègia conjunta i convocar un nou ple extraordinari on s'abordarà la qüestió.