Les escales Tarruell de la Floresta no es podran reobrir fins a finals del mes de febrer


  • Comparteix:

Les escales Tarruell de la Floresta no es podran reobrir fins a finals de febrer. La complexitat de la segona fase de les obres i el mal temps estan enderrerint el procés. D'altra banda, l'Ajuntament no ha pogut trobar una solució provisional que permetés la funció que fins ara feien les escales, però s'ha habilitat un pas provisional pels veïns.

En aquests moments es treballa en la segona fase de les obres de reconstrucció del mur i la reobertura de pas. Aquestes obres s’han iniciat una vegada el propietari, per ordre de l'Ajuntament, ha presentat el projecte de reconstrucció. Es calcula que el cost de les obres pot ser de més de 72.000 euros.

Aquesta segona fase de les obres, però, està resultant més complicada del que es preveia en principi, ja que el desnivell impedeix que entri maquinària gran i pràcticament tota l’obra s’ha de fer per mètodes manuals. Aquest fet, segons l'alcalde, està enderrerint tot el procés:

Lluís Recoder

No és gens fàcil reobrir l'escala perquè primer s'ha de subjectar el mur


Recordem que aquestes actuacions es fan després de les iniciades pel mateix Ajuntament just després de l'enfonsament de les escales el passat 10 d'octubre. Aquesta primera actuació, amb un cost de 12.000 euros, tenia l’objectiu de contenir les terres per evitar un nou esfondrament. Una vegada vist que era impossible retirar la terra de les escales, es va desenrunar la part caiguda del mur.

D'altra banda, per garantir la seguretat de tota l'obra de reconstrucció s'està fent una fonamentació especial amb la tècnica de micropilotatge. Això garanteix un premsat d'un alt grau de fermesa per tal d’evitar futurs esfondraments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.