El ple aprova la modificació del PGM de la Floresta després de sis anys de negociacions

Urbanisme

Publicat el 20/mai/08 per Anna Gonzalez

El districte de la Floresta compta amb un nou text refós de Pla General Metropolità (PGM) que permetrà donar una nova centralitat al districte, millorar la mobilitat i construir-hi habitatge protegit i equipaments. Tot i això, el sector de Can Busquets ha quedat fora del document. Ara queda pendent el vistiplau de la comissió d'urbanisme de Barcelona.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica què permetrà el nou text.

Mercè Conesa

Possibilita l'ordenació d'alineacions i rasants , la protecció del sistema de rieres i bosc, aprofitar les centralitats de la Floresta i la consolidació de l'habitatge protegit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els partits han coincidit a destacar que és una mesura necessària per a la Floresta per donar resposta a les mancances del districte després de sis anys de negociacions. Tot i això, el grup d'ICV-EUiA, que s'ha abstingut, ha lamentat que Can Busquets hagi quedat fora de la nova ordenació.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, explica els motius de la seva abstenció.

Xavier Boix

El tema de Can Busquets el veiem com una oportunitat amb la modificació del PGM. És una oportunitat perduda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PGM de la Floresta es va començar a tramitar fa sis anys. Durant aquests temps s'han fet diverses modificacions, ara validat en un text refós que haurà de ser aprovat per la comissió d'urbanisme de Barcelona.

És la primera vegada que el ple municipal ha aprovat aquest nou text refós sense cap vot en contra.