Veïns del sector 2-5 de la Floresta asseguren que l'Ajuntament no podrà evitar retornar els diners de les contribucions especials


Temes relacionats

L'Ajuntament podrà recuperar les contribucions retornades del sector 2-5 de la Floresta (19/set/08)


  • Comparteix:

Els sectors 2-5 de la Floresta són els afectats per les contribucions especials

Els sectors 2-5 de la Floresta són els afectats per les contribucions especials

Veïns del sector 2-5 de la Floresta repliquen a l'Ajuntament que 'no podrà evitar retornar els diners als propietaris' per a la urbanització d'aquesta zona de la ciutat. Segons el president de l'Associació Administrativa de Contribuents del Sector 2-5 de la Floresta, José Augusto Ribeiro Duarte, 'no hi ha cap possibilitat legal' de tornar a girar les contribucions especials per l'obra executada.

Ho ha dit en declaracions a Cugat.cat.

José Augusto Ribeiro

És absolutament impossible que es girin les contribucions especials perquè és requisit imprescindible que l'acord sigui previ a l'inici de l'obra.



Com que les obres ja estan fetes, diu Ribeiro, 'no hi ha cap possibilitat legal d'un nou Acord d'Imposició de Contribucions Especials'. El president d'aquest grup veïnal afirma 'no entendre' que l'Ajuntament no acati la sentència, tot i que no la comparteixi.

En aquest sentit, Ribeiro s'ha queixat que el consistori vagi retardant el retorn dels diners aportats en el seu moment pels veïns, malgrat la sentència ferma emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el mes de maig de 2007.



José Augusto Ribeiro

Nosaltres no hem vist un duro encara que hi ha una sentència ferma.



El president veïnal ha dit que l'Ajuntament ha intentat recórrer 'sense èxit' aquesta sentència i que per tant 'ara només pot executar-la'.

En l'últim ple municipal, el tinent d'alcalde d'Economia i Organització va explicar que l'Ajuntament tenia la possibilitat de recuperar l'import per la urbanització del sector 2-5 de la Floresta recaptat a través de contribucions especials. Jordi Joly va assegurar que una sentència judicial concloïa que el consistori tenia dret a emetre les liquidacions amb quotes urbanístiques.

Els afectats recorden ara, en una carta oberta dirigida a Jordi Joly, que les sentències judicials són de 'compliment obligatori'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.