Mercè Conesa: 'L'alternativa a la Ronda Sud és un vial per cosir la ciutat per darrere del Centre Borja'


  • Comparteix:

Vista aèria del Centre Borja

Vista aèria del Centre Borja

L'equip de govern proposa el tancament viari de la ciutat per la banda de Collserola amb la construcció d'un vial per darrere del Centre Borja i l'escola Europa. L'àrea de Territori assegura que d'aquesta manera es podria descartar la Ronda Sud, prevista al planejament metropolità i que afectaria el sector de la Torre Negra. ICV i ERC han criticat que la proposta de l'equip de govern no inclogui la preservació de tots els sectors de la Xarxa d'Espais d'Interès Natural.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, recorda que la Ronda Sud està dibuixada al Pla General Metropolità de 1976, encara vigent, i assegura que per eliminar aquesta infraestructura -que afectaria el parc rural de la Torre Negra- cal aportar una alternativa que permeti el 'tancament viari' de la ciutat.

Mercè Conesa

Si volem que la Ronda Sud desaparegui, cal oferir una alternativa, que passa per cosir la ciutat per darrere del Centre Borja i l'escola Europa.


La proposta de l'equip de govern figura al document de suggeriments al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que s'ha debatut aquest dilluns al ple municipal. També es planteja la nova connexió ferroviària amb Barcelona travessant Collserola i que el Pla Territorial tingui en compte els nous barris del Turó de Can Mates i Vulpalleres, entre d'altres aspectes.

El PSC ha donat suport als suggeriments de l'equip de govern i ha subratllat la necessitat de la nova connexió ferroviària. ICV-EUiA i ERC, en canvi, han alertat que el document mantenia el projecte de la Ronda Sud, tot i aportar-hi alternatives. Finalment, l'àrea de Territori ha retirat les referències a aquesta polèmica infraestructura.

De tota manera, ICV i ERC s'han oposat a la proposta de l'equip de govern. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, i el republicà, Raül Grangé, expliquen la postura dels seus grups.

Xavier Boix i Raül Grangé

Ens situen al mapa el túnel central ferroviari, al qual ens oposem perquè hi ha altres prioritats. / Cal especificar la protecció dels espais del XEIN.





El ple ha aprovat els suggeriments municipals al Pla Territorial Metropolità de Barcelona amb els vots de CiU i PSC, i l'abstenció del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.