El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable

Espai de Torre Negra

Urbanisme

Publicat el 23/feb/09 per Josep Gimeno

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la l'acord de la Generalitat que va permetre protegir Torre Negra, però, al mateix temps, no avala la urbanització defensada pel grup Núñez i Navarro. Segons la sentència a la qual ha tingut accés Cugat.cat, la zona no té els requisits per ser sòl urbanitzable de protecció especial com ara, però sí que pot ser sòl no urbanitzable ordinari, fet que descartaria edificar-hi.

La sentència anul·la l'acord de govern de la Generalitat que, fa sis anys, va permetre modificar el Pla General Metropolità (PGM) per protegir Torre Negra. En aquesta decisió, el sòl de l'espai va passar d'urbanitzable no programat a zona no urbanitzable de protecció especial en un procés que va començar l'Ajuntament i que va finalitzar l'executiu.

El tribunal basa aquesta anul·lació en dos fets. El primer, que la modificació del PGM que va permetre el canvi de la qualificació del sòl hauria d'haver concretat el traçat de la Ronda Sud. El segon, que Torre Negra no té els requisits que justifiquen classificar-lo com a sòl no urbanitzable d'especial protecció, però sí com a no urbanitzable ordinari. Fins i tot, la sentència diu que el sector té 'mèrits i qualitats' per ser qualificat com a sòl no urbanitzable ordinari.

Fonts de l'Ajuntament asseguren a Cugat.cat que la sentència descarta 'de manera clara' edificar a Torre Negra perquè avala que sigui sòl no urbanitzable, tot i que en un grau de protecció inferior. En canvi, segons Núñez i Navarro, la sentència comporta l'automàtica desaparició de la protecció de l'espai. Són declaracions de l'advocat del grup immobiliari, Rafael Jiménez, a Cugat.cat.

Rafael Jiménez

La sentència anul·la la modificació del PGM impulsada per la Generalitat i dóna la raó a Núñez i Navarro.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les dues parts poden recórrer ara la decisió al Tribunal Suprem.