La Plataforma per a la Defensa de la Torre Negra creu que la sentència no permet la construcció immediata de l'espai


Temes relacionats

La sentència del TSJC avala la protecció de Torre Negra, segons tots els partits (24/feb/09)

La Generalitat diu que estudiarà amb l'Ajuntament fórmules per mantenir la protecció de Torre Negra (24/feb/09)

Els propietaris de Torre Negra creuen que la sentència torna el litigi al punt de partida (24/feb/09)

Prudència dels partits polítics davant la sentència del TSJC sobre Torre Negra (24/feb/09)

L'alcalde afirma que la sentència del TSJC reconeix el dret de l'Ajuntament a declarar Torre Negra zona no urbanitzable (24/feb/09)


  • Comparteix:

Imatge aèria de part de l'espai de Torre Negra

Imatge aèria de part de l'espai de Torre Negra

La Plataforma per a la Defensa de Torre Negra creu que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no està a favor d'una construcció immediata de l'espai, sinó que simplement canvia la manera de tramitar la modificació del Pla General Metropolità (PGM). L'entitat demana, però, que l'Ajuntament suspengui les llicències urbanístiques i que la Generalitat inclogui Torre Negra dins el Parc Natural de Collserola i dins el Pla Especial d'Interès Natural (PEIN), així com que elimini la Ronda Sud del PGM.

Tot i que la Plataforma per a la Defensa de Torre Negra diu haver rebut amb 'disgust' la sentència, no creu que avali la construcció immediata de l'espai. L'entitat considera que el que fa el document és retirar a la zona la qualificació d''especial interès de protecció', però que demostra que hi ha prou arguments com perquè sigui 'sòl no urbanitzable comú'. D'aquesta manera, el que cal fer, segons l'organització, és tornar a tramitar la modificació del PGM amb aquesta qualificació del sòl.

Escoltem el portaveu de la plataforma, Lluís Llerena.

Lluís Llerena

La sentència diu que la zona no s'hauria d'haver classificat com a zona d'especial interès de protecció, sinó com a zona no urbanitzable comú. No està a fabor d'una construcció immediata.


Llerena assegura, però, que ara s moment de 'moure fitxa ràpid'. D'una banda, creu que l'Ajuntament ha de declarar la suspensió de llicències urbanístiques. De l'altra, considera que la Generalitat ha de materialitzar diverses actuacions que ja ha anunciat, però que no ha dut a terme. Es tractaria d'incloure Torre Negra al futur Parc Natural de Collserola i al PEIN, així com d'eliminar la Ronda Sud del PGM.

Lluís Llerena

L'Ajuntament ha de declarar la suspensió de llicències. La Generalitat ha d'incloure la zona en espais d'interès natural i hauria de suprimir el vial sud.


La plataforma ha demanat tant al govern municipal com a la Generalitat celeritat a l'hora de dur a terme aquestes mesures per aconseguir la protecció de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.