La sentència del TSJC avala la protecció de Torre Negra, segons tots els partits


Temes relacionats

La Generalitat diu que estudiarà amb l'Ajuntament fórmules per mantenir la protecció de Torre Negra (24/feb/09)

Els propietaris de Torre Negra creuen que la sentència torna el litigi al punt de partida (24/feb/09)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

Tots els partits de Sant Cugat coincideixen que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala la protecció de Torre Negra, tot i anul·lar l'acord de la Generalitat que va permetre qualificar el sòl com a no urbanitzable de protecció especial. Ara l'Ajuntament suspendrà les llicències urbanístiques a l'espai abans de tornar a tramitar una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per impedir l'edificació a la zona. Segons l'equip de govern, la Generalitat també comparteix que la decisió judicial reconeix el dret a protegir l'àrea de Torre Negra.

En un acte amb l'alcalde i tots els portaveus municipals, els partits han llegit una declaració on fan una 'valoració positiva' de la sentència. Segons les formacions, el TSJC avala la protecció de l'àmbit de la Torre Negra, tot i que, en la resolució judicial, no consideri necessària la protecció especial del sector.

Ho ha remarcat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La sentència avala el criteri de protecció de Torre Negra i afirma que la tesi urbanitzadora de Núñez i Navarro no pot prosperar.


Amb la sentència, el sòl passa ara a ser urbanitzable no programat, és a dir, s'hi podria edificar. Per protegir-lo de la urbanització, l'Ajuntament suspendrà llicències urbanístiques abans de tramitar una nova modificació del Pla General Metropolità (PGM) per convertir la zona en espai no urbanitzable comú, règim de preservació inferior al de protecció especial, tot i que també descarta edificar-hi.

Recoder explica els terminis d'aquesta decisió.

Lluís Recoder

Haurem de suspendre llicències fins que s'aprovi l'instrument de modificació del planejament urbanístic.


En aquesta tramitació, s'haurà de concretar el projecte de la Ronda Sud, un dels motius pels quals el tribunal ha anul·lat el règim de protecció especial a Torre Negra. En concret, s'haurà d'eliminar aquesta via en una modificació del PGM o bé concretar un traçat alternatiu.

Aquesta tramitació per preservar l'espai haurà de rebre, posteriorment, l'aval de la Generalitat. Segons la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, el govern de la Generalitat també creu que la sentència defensa la protecció de Torre Negra.

Mercè Conesa

Els dos governs coincidim que la sentència reitera l'oportunitat i la necessitat de protegir Torre Negra.



En la declaració, els partits han reiterat a la Generalitat la necessitat de declarar Collserola com a Parc Natural, un espai en el qual s'inclouria Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.