Polèmica pel projecte de construcció d'unes pistes esportives al campus d'Esade


  • Comparteix:

Imatge aèria del campus d'Esade

Imatge aèria del campus d'Esade

L'equip de govern descarta la construcció d'unes pistes esportives d'Esade al Parc Rural de la Torre Negra perquè no respecta el pla d'usos de l'àmbit. Esade contradiu el govern municipal i assegura que aquest projecte està fora de la zona rural. Per la seva banda, ICV-EUiA demana 'fermesa' a l'àrea de Territori de l'Ajuntament per oposar-se a aquest pla.

L'equip de govern ha remarcat que mai ha donat suport a Esade per construir unes pistes esportives en aquests terrenys d'equipaments del Parc Rural de Torre Negra, a tocar del complex de l'escola de negocis. Segons el govern local, aquest projecte no respecta el pla d'usos d'aquest àmbit i, per tant, no rebrà la llicència de l'Ajuntament si no s'adequa a aquests requisits.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha remarcat que l'equip de govern sempre s'ha oposat a aquesta construcció d'Esade, però que estan oberts a alternatives que respectin el parc. Són declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Sempre ens hem oposat a aquest ús esportiu en aquests terrenys. Sí que hem demanat a Esade propostes alternatives sempre que siguin compatibles amb el Parc Rural.


Segons Conesa, la futura anul·lació de la protecció de l'àmbit de Torre Negra per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no varia el posicionament de l'àrea de Territori en aquesta qüestió.

Per la seva banda, fonts d'Esade contradiuen Conesa i neguen que els terrenys on es construirien aquestes pistes formin part del Parc Rural de Torre Negra. En cas de no pertànyer de l'àmbit, el centre de negocis, que ha declinat fer delcaracions, no hauria de presentar cap alternativa al projecte original.

Prèviament a les declaracions de Conesa, ICV-EUiA havia demanat a l'equip de govern que mostrés públicament la seva oposició a aquest projecte d'Esade. Segons els ecosocialistes, cal una resposta ferma a aquesta construcció perquè no respecta Torre Negra.

El portaveu de la formació ecosocialista, Xavier Boix, fa una petició al govern local en declaracions a Cugat.cat.

Xavier Boix

Demanem una resposta ferma de l'equip de govern. Que deixin clar que aquest equipament és inviable.





La zona esportiva ocuparia uns 6.700 metres quadrats i, segons fonts d'Esade, és un projecte a dos o tres anys vista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.