L'Ajuntament es farà càrrec de tots els serveis de manteniment dels nous barris abans que s'acabi l'any


Temes relacionats

L'Ajuntament assumirà els serveis de manteniment de Vulpalleres l'1 de gener (19/des/08)

La Junta de Compensació del Turó de Can Mates reasfalta la carretera de Vallvidrera (21/abr/06)

L'Ajuntament arriba a un acord amb la Junta de Compensació de Can Mates per finançar el desdoblament del col·lector de Mira-sol (18/gen/06)


  • Comparteix:

Imatge d'una part del Turó de Can Mates

Imatge d'una part del Turó de Can Mates

L'Ajuntament acabarà d'assumir els serveis de manteniment dels nous barris abans de finals d'any. El consistori ja es fa càrrec dels serveis de tots els carrers de Vulpalleres, on només falta posar en marxa els contenidors soterrats de recollida selectiva, un servei que hauria d'entrar en funcionament abans de l'estiu. La junta de compensació de Can Mates continua encarregant-se del manteniment de diversos carrers del sector, tot i que l'equip de govern espera recepcionar tot el barri abans que acabi l'any.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que l'ocupació dels dos barris se situa entorn el 30%. El cas de Vulpalleres és el que està més avançat ja que el consistori es fa càrrec els serveis de manteniment de tots carrers. Per completar el procés de recepció dels serveis, només falta que els contenidors soterrats de recollida selectiva entrin en funcionament, que hauria de ser abans de l'estiu segons l'equip de govern. De moment, el servei de recollida selectiva es fa amb contenidors mòbils.

Per posar en marxa els contenidors soterrats es necessita una connexió elèctrica que ha de dur a terme la junta de compensació i que la junta de govern ja ha demanat que s'efectuï. Ho explica Mercè Conesa en declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Falta encara una connexió que correspon a la junta de compensació. Hem fet el requeriment des de la junta de govern.



L'Ajuntament, però, encara no es fa càrrec del manteniment de la totalitat dels carrers de Can Mates, tot i que espera poder-ho fer abans que acabi l'any. Escoltem la titular de Territori.

Mercè Conesa

Esperem que dins el 2009 puguem acabar la recepció dels serveis.




Conesa també ha explicat que en els acords del creixement de la ciutat es va decidir que, fins el 50% de les llicències de primera ocupació dels nous barris, el manteniment correspondria a la junta de compensació. A partir del 50% d'ocupació, el manteniment ja correspon a l'Ajuntament.

Tot i que les llicències de primera ocupació estan al voltant del 30% en els dos sectors, la tinenta d'alcalde de Territori ha destacat que l'obra està molt parada i que, si s'esperés al 50% d'ocupació, el manteniment dels serveis que hauria de fer la junta de compensació s'allargaria molt en el temps. Per aquest motiu i per respondre les queixes dels veïns, el consistori ja ha començat a recepcionar els serveis.

L'equip de govern ha demanat paciència ja que assegura que la recepció dels serveis és 'un procés lent i costós a causa de l'extensió dels barris'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.