Núñez i Navarro assegura que a Sant Cugat s'han urbanitzat zones amb més valor que Torre Negra

Imatge de la masia de Torre Negra

Urbanisme

Publicat el 7/abr/09 per Anna Gonzalez

El grup Núñez i Navarro insisteix que la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) posa de manifest una vegada més que l'àmbit de Torre Negra no mereix una especial protecció. Segons la immobiliària, l'Ajuntament ha aprofitat aquesta segona sentència, que respon a un recurs presentant per l'Associació de Propietaris del sector, per convèncer de nou els ciutadans de la pèrdua que suposa la urbanització de Torre Negra, mentre que ha ocultat l'edificació d'altres zones amb més valor.

Segons Núñez i Navarro, la protecció de Torre Negra amaga el 'desaforat' creixement de Sant Cugat en zones de la mateixa significació o més que el parc rural. Ho explica l'advocat del grup, Rafael Jiménez, en declaracions a Cugat.cat.

Rafael Jiménez

Si s'han urbanitzat sis milions de metres quadrats, segur que algun arbre s'ha tallat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Jiménez, la situació de Torre Negra respon a una 'mala gestió' del consistori, que tenia fórmules legals per adquirir la propietat de la zona sense perjudicar els propietaris.

Rafael Jiménez

Es podria haver fet un conveni per traslladar edificabilitat o fer unitats discontínues. Es podria haver fet en tot aquest temps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la darrera sentència, el TSJC reitera la nul·litat de la declaració de Torre Negra com a zona no urbanitzable d'especial protecció, tot i que avala la requalificació com a sòl no urbanitzable. Es tracta d'una sentència al recurs interposat per l'Associació de Propietaris, després que el TSJC ja es pronunciés en el mateix sentit arran d'un recurs de la immobiliària i propietària principal dels terrenys.