L'equip de govern remarca que la sentència del Suprem no contradiu que el sector sigui 'no urbanitzable'


  • Comparteix:

El PAU haurà de passar pel ple municipal

El PAU haurà de passar pel ple municipal

L'equip de govern subratlla que la nova sentència del Tribunal Suprem sobre el segon Programa d'Actuació Urbanística (PAU) a la Torre Negra no contradiu el dret de l'Ajuntament a declarar el sector 'no urbanitzable'. Segons el govern local, es tracta d'una sentència que dirimeix únicament aspectes de tipus formal i de tràmit, però que el promotor principal - Núñez i Navarro - aprofita per a confondre l'opinió pública.

En un comunicat, l'Ajuntament manifesta rotundament que aquesta nova sentència no posa en perill la protecció de Torre Negra. Tal com va passar en el cas del primer PAU, l'equip de govern portarà al ple municipal aquest segon projecte perquè, per imperatiu legal, sigui aprovat en la seva fase inicial. Després de l'aprovació inicial, aquest projecte urbanístic seguirà el seu curs administratiu i serà debatut posteriorment en el ple per ser aprovat o no en la fase d'aprovació provisional. En aquest sentit, l'Ajuntament remarca que en cap cas la sentència obliga el plenari a posicionar-se a favor o en contra de l'aprovació provisional.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Acatem la sentència i farem el que indica el jutge. Després seguirà el curs normal de qualsevol procés.




L'Ajuntament recorda que, recentment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat que és el consistori qui té el dret a ordenar el seu propi territori com consideri adient. Segons el consistori, això implica que la protecció de Torre Negra està judicialment garantida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.