La crisi fa caure un 80% les llicències d'obres a Sant Cugat

La construcció d'habitatges plurifamiliars ha caigut en picat

Urbanisme

Publicat el 28/mai/09 per Oriol Sumsi

L'Ajuntament només ha registrat, en el que portem d'any, l'entrada de 36 llicències d'obres, un 80% menys de les que van entrar al registre de l'Ajuntament durant el mateix període de l'any 2007, abans que comencés la crisi de la construcció. La major caiguda es produeix en la construcció d'habitatges unifamiliars, mentre que les llicències per reformes es mantenen. L'equip de govern assegura que l'única manera de reactivar el sector de la construcció és augmentar l'obra pública mitjançant un major endeutament de l'Ajuntament.

L'impacte de la crisi de la construcció es nota amb força a Sant Cugat. En el primer quatrimestre de l'any, només han registrat un 20% de les llicències d'obres que s'havien resgistrat durant els quatre primers mesos del 2007. La caiguda ja era significativa l'any passat, quan al primer quatrimestre de l'any s'havien registrat 40 llicències, només quatre més que enguany.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Aquest és un any molt fort de crisi per al sector de la construcció. Estem a un 20% de l'activitat registrada el 2007.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa admet que aquesta caiguda repercutirà en els ingressos de l'Ajuntament, tot i que cal esperar a finals d'any perquè es pugui calcular amb exactitud.

Pel que fa a les mesures que es poden prendre per reactivar l'activitat constructora, Conesa assegura que una de les poques coses que pot fer l'Ajuntament és endeutar-se i convocar més obra pública.

Mercè Conesa

El que pot fer l'Ajuntament és fer més obra pública. L'Ajuntament està disposat a endeutar-se per tirar-ne endavant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'equip de govern ja ha dut a terme mesures per alleugerir la crisi que pateix la construcció. Entre elles, Conesa destaca la pròrroga que a partir d'una nova ordenança municipal es dóna a qui demana una llicència d'obres, gràcies a la qual es tenen tres anys per començar les obres i cinc per acabar-les.