Diverses reaccions dels partits a la proposta de Territori per a Can Busquets


Temes relacionats

Territori aposta per traslladar el sòl urbanitzable de Can Busquets a un altre indret i fer-hi habitatge públic (22/jun/09)


  • Comparteix:

Can Busquets

Can Busquets

Diversitat de reaccions dels partits a la proposta de traslladar a una altra zona del municipi el sostre urbanitzable no programat de Can Busquets, a la Floresta, i aprofitar-lo per construir habitatge públic. CiU i ERC ho veuen amb bons ulls. El PSC adverteix de les conseqüències que podria tenir l'operació a zones de la ciutat en situacions similars, mentre que ICV-EUiA demana que els terrenys es declarin no urbanitzables. El PP lamenta haver-se assabentat de la notícia als mitjans de comunicació.

L'equip de govern vol comprar a la propietat de Can Busquets el 20% de l'espai qualificat com a urbanitzable no programat, conegut tècnicament com a sòl 21 A. Si tanqués l'operació, l'àrea de Territori traslladaria aquest sòl a una altra part de la ciutat, encara per concretar, per construir-hi habitatge protegit.

CiU, que forma part de l'equip de govern, fa un balanç positiu d'aquesta alternativa. El portaveu de la federació nacionalista, Joan Recasens, explica la diferència entre l'actual proposta i la que fins ara defensava l'equip de govern.

Joan Recasens

La proposta inicial preveia protegir el 80% i ara es planteja la protecció integral de tot Can Busquets.


A l'oposició, el PSC ha rebut amb cautela la proposta de l'àrea de Territori. Els socialistes diuen que cal tenir molt en compte les repercussions que podria tenir aquesta operació en espais en situacions legals similars com, per exemple, Torre Negra. Salvador Gausa és el portaveu de la formació.

Salvador Gausa

Cal tenir en compte les repercussions que podria tenir l'operació en altres espais en situacions semblants com, per exemple, Torre Negra.


ICV-EUiA recorda que depèn de l'equip de govern la qualificació d'aquests terrenys. Per això, els ecosocialistes defensen que l'espai passi a ser protegit com Torre Negra. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, remarca que Can Busquets entra als límits del futur Parc Natural de Collserola.

Xavier Boix

Els propietaris dels terrenys no tenen cap dret adquirit. L'equip de govern hauria de protegir els terrenys de qualsevol urbanització.


El PP creu positiu que els propietaris rebin algun tipus de compensació. Els populars lamenten haver-se assabentat del posicionament de l'equip de govern als mitjans de comunicació. Berta Rodríguez és la portaveu del PP.

Berta Rodríguez

El PP veu bé que els propietaris puguin rebre una compensació. No veiem bé que coneguem la proposta als mitjans de comunicació.


ERC dóna suport a la proposta de l'àrea de Territori, perquè diu que serviria per protegir l'espai i per construir habitatge públic a la ciutat. El portaveu republicà, Raül Grangé, està a l'espera de conèixer més detalls de la possible operació.

Raül Grangé

Valorem postivament que es vulgui preservar la zona i que, a una altra zona, s'hi construeixi habitatge públic. Ara cal que es coneguin més detalls.




El propietari de Can Busquets ha reconegut a Cugat.cat que estan negociant amb l'Ajuntament, però ha preferit no fer declaracions fins que no s'arribi a un acord entre les dues parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.