Promusa i Banc Santander volen construir habitatge públic a sòl privat


  • Comparteix:

El Banc Santander construirà habitatge públic en solars privats. Així ho han acordat l'Ajuntament i l'entitat financera, que cedirà els habitatges a Promusa per a la seva gestió com a habitatge públic. Per tal de tirar endavant la proposta serà necessari aprovar al ple d'aquest dilluns una modificació puntual del PGM del sector del Turó de Can Mates per tal de convertir el sòl destinat a habitatge plurifamiliar adossat en edificis de planta més dos.

La modificació puntual, en cas d'aprovar-se, es farà a dues parcel·les del sector de Can Mates propietat del Banc Santander. La divisió immobiliaria del banc, Altamira, serà l'encarregada de construir uns 120 habitatges que després Promusa gestionarà com a vivenda de lloguer.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica les condicions de l'acord.

Mercè Conesa

Hem començat a treballar un conveni perquè un cop construït l'habitatge passi a Promusa. És una bona opció per donar sortida a promocions aturades.


La modificació a més, permetrà passar d'un habitatge cada 100 metres quadrats a un cada 85 metres quadrats. Una opció que permetria demanar subvencions al Ministeri d'Habitatge i a la conselleria d'Habitatge de la Generalitat.

Per Conesa, aquesta opció obre les portes a altres promocions aturades de la ciutat que han estat embargades per entitats financeres.

Mercè Conesa

Estem oberts a negociar amb altres entitats bancàries.


Segons l'acord, passats 20 o 30 anys, els habitatges retornarien a la propietat privada original que ha cedit els terrenys.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.