Pas endavant en la millora urbanística del barri de Can Borrull


Temes relacionats

L'Ajuntament consultarà si Can Borrull pot optar a la Llei de Barris (27/mai/09)

Roque Fernández, nou president de l'associació de veïns de Can Borrull (25/mai/09)

Llum verda definitiva a la legalització de Can Borrull (27/feb/07)


  • Comparteix:

El barri de Can Borrull, a les Planes, es troba al peu de la carretera de Vallvidrera

El barri de Can Borrull, a les Planes, es troba al peu de la carretera de Vallvidrera

El ple ha dut a terme aquest dilluns l'aprovació inicial del pla de millora urbana del barri de Can Borrull, que preveu obres als vorals de la carretera i la construcció d'uns murs per evitar inundacions a les zones properes a la riera, entre altres qüestions. La votació ha comptat només amb els vots favorables de l'equip de govern, ja que l'oposició ha criticat una manca de concreció sobre el finançament de les obres, sobretot pel que fa a la part dels costos que hauran d'assumir els veïns.

L'equip de govern es marca a partir d'ara un període d'un any per aprovar una versió definitiva d'aquest pla, que es pot consultar per introduir-hi modificacions.

El pla inclou un estudi d'inundabilitat, a 500 anys, per protegir els habitatges de les zones més baixes del barri, una proposta d'informe ambiental i una proposta d'urbanització que comportaria diverses obres relacionades amb el pas de la carretera, com són voreres, rotondes i canalització de serveis. L'estimació inicial del cost de les obres puja a gairebé 4 milions d'euros.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica que la feina que s'ha de fer a partir d'ara és establir qui ho pagarà i amb quines proporcions.

Mercè Conesa

Sabem que té un cost, i que és elevat. Programarem com assumir-lo, i la part qua han d'assumir els veïns.


Tots els grups de l'oposició han coincidit en què el pla no deixa gens clar com es finançaran les obres, per la qual cosa s'han abstingut en la votació final. Escoltem el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix.

Xavier Boix

Cal saber què hauran de pagar els veïns. Cal concretar-ho, perquè quan fan un projecte i no concreten, acostuma a acabar malament.


El Pla també redibuixa els accessos al barri, suprimint els actuals semàfors i proposant la construcció d'una rotonda d'entrada i sortida des de la carretera de Vallvidrera.

Un cop feta l'aprovació inicial pel ple, el projecte es posarà a informació pública durant el mes de setembre. En el cas de no presentar-se cap al·legació, el document quedarà aprovat provisionalment, sense tornar a passar pel ple municipal, i es remetrà a la Generalitat perquè en faci l'aprovació definitiva. En el cas que es presentin al·legacions, el Pla tornarà a passar pel ple municipal.

Una de les vies que l'equip de govern estudia per finançar aquestes obres és la Llei de Barris de la Generalitat, així com demanar la participació de la Diputació de Barcelona, que és la propietària de la carretera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.