Pacte pel Quart Cinturó sense definir el traçat entre Sabadell i Granollers

Imatge d'arxiu de les obres del Quart Cinturó

Urbanisme

Publicat el 14/ago/09 per Redacció

El Pacte Nacional d'Infraestructures de la Generalitat garantitza el Quart Cinturó, que formarà part del Corredor del Mediterrani i ha de millorar la mobilitat entre els dos Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès. L'anomenada ronda del Vallès, però, no té encara un traçat definit en el seu tram més polèmic, tot i que el govern proposarà un traçat alternatiu al del ministeri de Foment. El pacte, que rep el suport d'ICV-EUiA i ERC, assegura que el Corredor del Mediterrani connectarà Algesires i França amb una doble via d'ample europeu 'lliure de peatges'. El pacte no fa cap referència a una nova via entre Barcelona i el Vallès.

L'última versió del Pacte Nacional d'Infraestructures emmarca el Quart Cinturó en un programa per la mobilitat de la comarca i es garantitza que 'arribarà fins a Granollers' i que la Generalitat proposarà 'traçats alternatius a la proposta el ministeri de Foment'. D'aquesta manera, el pla deixa clara la unió de la N-2 amb la N-340 desdoblades a través del Quart Cinturó, tal com preveuen els plans d'infraestructures aprovats pel ministeri de Foment i pel departament de Política Territorial.

El text no ha convençut ni a PP ni a CiU, que ha criticat la seva ambigüitat, però compta amb el suport de la Cambra de Comerç i la Pimec. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, preveu signar el pacte el setembre.

El tram de la ronda del Vallès comprès entre Sabadell i Granollers serà el més complicat de definir per la polèmica que ha generat. Ara, el Quart Cinturó està en obres entre Abrera i Terrassa i no hi hauria d'haver problemes per acordar el tram fins a Sabadell.