L'àrea de Torre Negra es converteix en sòl no urbanitzable


  • Comparteix:

El Pi d'en Xandri és un dels símbols naturals de la zona de Torre Negra

El Pi d'en Xandri és un dels símbols naturals de la zona de Torre Negra

La Comissió d'Urbanisme de Catalunya ha aprovat la conversió de l'espai natural de Torre Negra en sòl no urbanitzable. D'aquesta forma ha quedat ratificat el document aprovat per l'Ajuntament, que fa pràcticament impossible que es pugui edificar en aquest espai.

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona i de Catalunya han donat el vistiplau a l'expedient de requalificació de Torre Negra. Aquest espai natural, que segons el Pla General Metropolità (PGM) del 76 era sòl edificable, passarà a ser no urbanitzable, i per tant, es podrà redactar el pla especial per convertir Torre Negra en un parc rural. Segons l'alcalde Lluís Recoder, amb aquesta aprovació ha culminat un procés històric per la ciutat:

Lluís Recoder

Podem dir que a la zona Torre Negra ja no es pot construir i per tant em sembla que és un fet històric per la nostra ciutat i per la preservació del medi en el nostre país


L'alcalde s'ha mostrat convençut que, malgrat que els propietaris de Torre Negra podran recòrrer aquesta aprovació davant els tribunals, el posicionament de la Comissió d'Urbanisme ja és irrevocable. Recoder ha remarcat que caldrà el suport de més administracions per crear el parc rural de Torre Negra:

Lluís Recoder

La millor protecció per Torre Negra és que tot aquest sòl passi a mans públiques


D'altra banda, la Comissió d'Urbanisme de Catalunya també ha aprovat la modificació del PGM al districte de La Floresta i de Mira-sol, desafectant moltes vivendes que, fins ara, estaven fora d'ordenació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.