Nou xoc entre Sant Cugat i Valldoreix per una sentència sobre l'expropiació de zones verdes


Temes relacionats

Mercè Conesa: 'És absurd dir que l'Ajuntament vol col·lapsar Valldoreix' ( 3/feb/09)

El PSC acusa CiU de voler col·lapsar políticament i econòmicament l'EMD de Valldoreix (29/gen/09)

L'EMD de Valldoreix vol que l'Ajuntament assumeixi el cost de les expropiacions de zones verdes ( 5/feb/08)


  • Comparteix:

Montserrat Turu, presidenta de l'EMD de Valldoreix.

Montserrat Turu, presidenta de l'EMD de Valldoreix.

Un jutjat del contenciós-administratiu de Barcelona ha establert que les expropiacions de zones verdes a Valldoreix derivades del planejament urbanístic han d'anar a càrrec de l'Ajuntament. La sentència, que no és ferma, dóna la raó a l'EMD de Valldoreix, que s'havia negat a assumir una competència del consistori que suposaria un cost de 12 milions d'euros per a Valldoreix. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que l'Ajuntament ha recorregut la decisió i ha recordat que hi ha quatre sentències fermes que donen la raó a l'Ajuntament en aquest litigi.

El gener del 2007 l'EMD de Valldoreix va començar a rebre de l'Ajuntament un seguit d'expedients d'expropiació derivats dels canvis de planejament urbanístic promoguts des del consistori. Davant d'aquesta situació, la presidenta Montserrat Turu va emetre un decret en què declarava que l'administració valldoreixenca no era competent per assumir-ne el cost, que s'elevaria a uns 12 milions d'euros, segons l'EMD. L'Ajuntament va portar el decret als tribunals i ara el jutjat del contenciós-administratiu número 5 de Barcelona ha donat la raó a l'EMD, establint que les expropiacions de naturalesa urbanística només poden ser competència de l'administració santcugatenca.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, s'ha mostrat molt satisfeta pel contingut de la sentència.

Montserrat Turu

Estem contents perquè el jutjat ens ha donat la raó. L'EMD no té competències de planejament urbanístic.


Des de Sant Cugat, però, adverteixen que la sentència no és ferma i que l'Ajuntament ja l'ha recorregut. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que hi ha quatre sentències del Tribunal Superior de Justícia que estableixen que l'EMD ha d'assumir el cost de les expropiacions i ha acusat la presidenta Turu de voler polititzar una qüestió que s'hauria de resoldre amb el treball conjunt de les dues administracions locals.

Mercè Conesa

Hi ha quatre sentències fermes del TSJC que diuen que l'EMD sí que ha de pagar. Aquesta sentència no és ferma. Hi ha voluntat de polititzar la qüestió.


Conesa ha reclamat al govern de l'EMD que mantingui la línia de col·laboració entre administracions que hi havia quan CiU-Actuem formava part de l'executiu valldoreixenc per trobar solucions a aquest conflicte. En concret, la titular de Territori ha explicat que s'està estudiant la possibilitat de compensar els propietaris dels terrenys expropiats amb sostre en altres terrenys dins del terme de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.